fbpx
16.7 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂPolițiștii cercetează Instituția Prefectului din Bistrița-Năsăud, după o postare pro PSD pe...

Polițiștii cercetează Instituția Prefectului din Bistrița-Năsăud, după o postare pro PSD pe pagina oficială de Facebook

Publicat în

spot_img
spot_img

Poliția din Bistrița face cercetări la Instituția Prefectului după ce a fost sesizată de filiala județeană a Partidul Național Liberal că pe pagina oficială de Facebook a fost distribuită în preziua alegerilor o postare a președintelui PSD Bistrița-Năsăud cu îndemnul de a vota Partidul Social Democrat, scrie Bistrița Express.

Deși postarea a rămas mai mult de 12 ore pe pagina de facebook a Instituției prefectului, funcționarii responsabili cu pagina susțin că nu știu cine este responsabil și au transmis un comunicat de presă în care spun că poliția face cercetări pentru că ar fi 8 vorba de 8 persoane cu atribuții de editare a paginii în cauză.

Potrivit celor din PNL , care au făcut plîngerea la poliție (foto) există cel puțin două aspecte de încălcare a legii comise de cei care au făcut postarea pe pagina de facebook : postare electorală după încheierea campaniei electorale și poate și mai grav faptul că instituția cu atribuții de supraveghere a procesului electoral ar fi încălcat condiția imparțialității (foto) adică articolul 3 coroborat cu art 4 din legea 33 /2007.

Pe de altă parte într-un comunicat de presă transmis de Instituția Prefectului la ora 13,30 prefectura susține că instituția condusă de prefectul Ovidiu Frenț  s-ar fi autosesizați în legătură cu ” distribuirea neautorizată pe pagina Instituției Prefectului a unei postari care nu aparține acesteia” și că transmis o plângere către poliție pentru a face cercetări. Instituția prefectului susține că la momentul  distribuției, materialului pro vot PSD ,25 mai, ora 6,00 erauu 8 angajați cu drept de intervenție: doi administratori și 6 editori și că nu s-a putut stabili identitatea celui care a comis-o. Așa că până la lămurirea situaței  prefectul Frenț a cerut ștergerea întregii liste de autorizați , postările urmând să fie făcute doar de ” cancelaria Prefectului”. Prefectul Frenț își cere scuze pentru ” situația nedorită”.

Articole recente

Geoparcul Țara Hațegului a fost revalidat ca sit UNESCO

Geoparcul Țara Hațegului, administrat de Universitatea din București, revalidat ca sit UNESCO

Antal Árpád cere ajutorul Ursulei Von Der Leyen în problema urșilor din țara noastră

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe a declarat că se va adresa Președintei Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, pentru a extinde şi la urşii bruni proiectul său de revizuire în cazul lupilor.

ANM: Temperaturile vor rămâne mai ridicate decât ar fi normal, până spre finalul lunii octombrie

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal în toată ţara.

CFR anunță condiţii speciale de circulaţie între staţiile Simeria – Arad, în perioada 22 – 28 septembrie 2023

O măsură necesară pentru menţinerea continuităţii traficului feroviar de călători în perioada lucrărilor feroviare aflate în execuţie în staţia CF Ilteu.

Mai multe articole de același fel

Marcel Ciolacu: România va da în judecată Austria din cauza blocadei Schengen

Marcel Ciolacu a declarat că România va ataca Austria la Curtea Europeană de Justiție dacă va folosi din nou veto-ul pe Schengen în octombrie sau decembrie, când această temă va fi din nou pe ordinea de zi a Consiliului miniştrilor de interne ai UE.