fbpx
22.7 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂCioloş: Alianţa 2020 USR-PLUS va sprijini un nou guvern, dar nu va...

Cioloş: Alianţa 2020 USR-PLUS va sprijini un nou guvern, dar nu va face parte din el

Publicat în

spot_img
spot_img

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a afirmat că Alianţa 2020 USR-PLUS nu va intra la guvernare dacă Guvernul Dăncilă va fi demis de Parlament printr-o moţiune de cenzură, ci va susţine o nouă echipă guvernamentală în funcţie de programul politic al acestuia.

”Colegii de la USR au declarat că vor susţine o moţiune de cenzură care să trimită acasă guvernul Dăncilă, iar apoi poziţionarea pentru a susţine un nou guvern va depinde de programul politic. Nu am înţeles de la colegii de la USR că intenţionează să intre la guvernare, dar ar putea susţine un nou guvern în condiţiile în care programul politic ar include obiective pe care le avem şi noi fixate pentru Alianţa 2020 USR-PLUS. Am spus despre alegeri anticipate după alegerile prezidenţiale pentru că, din punct de vedere constituţional, din câte ştiu, nu mai putem convoca alegeri anticipate cu 6 luni înainte de alegerile prezidenţiale. Am putea avea un guvern care să organizeze alegerile prezidenţiale şi imediat după prezidenţiale trebuie să ne gândim la alegeri anticipate care din punctul nostru de vedere ar putea fi organizate în acelaşi timp cu alegerile locale. În felul acesta am scurta agonia în care se află în momentul de faţă România cu guvernul PSD-ALDE”, a declarat Dacian Cioloş, la TVR.   

Întrebat dacă poate confirma faptul că USR nu vrea să intre la guvernare. „Nu, aşa cum a fost discuţiile cu colegii, am înţeles de la colegii de la USR că nu intenţionează acest lucru”, a completat liderul PLUS.

Articole recente

Alfred Simonis a fost reales în funcţia de preşedinte al PSD Timiş

Simonis se află la cel de-al doilea mandat de preşedinte al PSD Timiş şi a fost unicul candidat pentru această funcţie.

O femeie din Timișoara a murit, după ce a fost stropită cu benzină de soţul ei care apoi i-a dat foc

Agresorul ei a fost cel care a sunat la numărul de urgenţă 112, când şi-a dat seama ce a făcut.

Timișoara a devenit capitala europeană a luminii, la festivalul Lights On

De vineri, Timișoara a devenit capitala europeană a luminii. Acolo a început festivalul Lights On, care va dura 10 zile. Totul la 139 de ani de la momentul în care Timișoara devenea primul oraș din Europa cu străzile iluminate electric.

Antal Árpád: Exemplul din Corsica este un „semnal important” din punct de vedere al autonomiei Ţinutului Secuiesc

Primarului din Sfântu Gheorghe a scris, pe pagina sa de socializare, că anunţul lui Emmanuel Macron “reprezintă o piatră de hotar şi în privinţa minorităţilor naţionale europene!”

Mai multe articole de același fel

Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu sindicaliştii de la Complexul Energetic Hunedoara: Oamenii îşi vor lua salariile

Premierul Marcel Ciolacu a precizat, după întâlnirea pe care a avut-o vineri cu sindicaliştii de la Complexul Energetic Hunedoara, că pleacă optimist după această întrevedere, iar oamenii îşi vor primi salariile.