Liderul liberalilor din Alba, Mircea Hava, primar al municipiului Alba Iulia şi ocupant al poziţiei secunde pe lista la europarlamentare, a declarat, duminică seara, după anunţarea exit-poll-urilor, că urmează un “examen de maturitate” pentru partidele de centru-dreapta şi că fiecare trebuie să lase din orgolii pentru a putea uni dreapta şi să preia guvernarea.

“Rezultatele sunt excepţionale. Cred că toată lumea se aştepta la treaba asta, hai să fim sinceri, poate, bine, aşteptam la mai mult. Foarte mulţi sunt foarte ’emoţionaţi’ de rezultatul USR-ului. Bucuraţi-vă că este acest rezultat şi că voturile sunt acolo. Eu mă bucur că voturile sunt în dreapta. Ce urmează? Urmează un examen de maturitate pentru cele două forţe politice, PNL şi USR-ul, să vedem, suntem în stare să unim dreapta şi suntem în stare să preluăm guvernarea şi să facem ceea ce trebuie? E o chestiune la care nu pot să dau răspuns, din partea PNL eu vă dau răspuns, aşa cum l-am dat şi acum câţiva ani când am făcut fuziunea (dintre PDL şi PNL – n.r.), dar eu spun că suntem în stare. Fiecare trebuie să lase din orgolii”, le-a spus Mircea Hava liberalilor prezenţi la sediul organizaţiei Alba.

Hava a adăugat că ceea ce este “excepţional” în acest rezultat este faptul că PSD “a primit ceea ce merită”.

El a mai spus că îşi doreşte ca, atunci când se anunţă rezultatul final, PNL să treacă peste PSD, “măcar” cu două-trei procente.

“Chiar este un moment imens de bucurie că oamenii şi-au întors faţa spre dreapta. (…). Cred că ajungem la 50% (PNL şi Alianţa 2020 USR PLUS – n.r.). Cu 50%, cu ceea ce se mai poate aduna, cu program de guvernare făcut foarte serios, se poate guverna”, a apreciat Mircea Hava.

Liberalul a opinat că, în mod normal, guvernul PSD-ALDE ar trebui să îşi dea demisia şi să plece.

PSD a obţinut 25,8% din voturile exprimate la alegerile europarlamentare de duminică, PNL- 25,8 %, iar Alianţa 2020 USR PLUS – 23,9 %, potrivit sondajului realizat la ieşirea de la urne de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională (CURS) şi Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde SRL. Datele sunt valabile pentru ora 19,30. 

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania