fbpx
7.7 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂMircea Hava: Urmează un examen de maturitate pentru PNL şi USR-PLUS; să...

Mircea Hava: Urmează un examen de maturitate pentru PNL şi USR-PLUS; să vedem, suntem în stare să unim dreapta?

Publicat în

spot_img
spot_img

Liderul liberalilor din Alba, Mircea Hava, primar al municipiului Alba Iulia şi ocupant al poziţiei secunde pe lista la europarlamentare, a declarat, duminică seara, după anunţarea exit-poll-urilor, că urmează un „examen de maturitate” pentru partidele de centru-dreapta şi că fiecare trebuie să lase din orgolii pentru a putea uni dreapta şi să preia guvernarea.

„Rezultatele sunt excepţionale. Cred că toată lumea se aştepta la treaba asta, hai să fim sinceri, poate, bine, aşteptam la mai mult. Foarte mulţi sunt foarte ‘emoţionaţi’ de rezultatul USR-ului. Bucuraţi-vă că este acest rezultat şi că voturile sunt acolo. Eu mă bucur că voturile sunt în dreapta. Ce urmează? Urmează un examen de maturitate pentru cele două forţe politice, PNL şi USR-ul, să vedem, suntem în stare să unim dreapta şi suntem în stare să preluăm guvernarea şi să facem ceea ce trebuie? E o chestiune la care nu pot să dau răspuns, din partea PNL eu vă dau răspuns, aşa cum l-am dat şi acum câţiva ani când am făcut fuziunea (dintre PDL şi PNL – n.r.), dar eu spun că suntem în stare. Fiecare trebuie să lase din orgolii”, le-a spus Mircea Hava liberalilor prezenţi la sediul organizaţiei Alba.

Hava a adăugat că ceea ce este „excepţional” în acest rezultat este faptul că PSD „a primit ceea ce merită”.

El a mai spus că îşi doreşte ca, atunci când se anunţă rezultatul final, PNL să treacă peste PSD, „măcar” cu două-trei procente.

„Chiar este un moment imens de bucurie că oamenii şi-au întors faţa spre dreapta. (…). Cred că ajungem la 50% (PNL şi Alianţa 2020 USR PLUS – n.r.). Cu 50%, cu ceea ce se mai poate aduna, cu program de guvernare făcut foarte serios, se poate guverna”, a apreciat Mircea Hava.

Liberalul a opinat că, în mod normal, guvernul PSD-ALDE ar trebui să îşi dea demisia şi să plece.

PSD a obţinut 25,8% din voturile exprimate la alegerile europarlamentare de duminică, PNL- 25,8 %, iar Alianţa 2020 USR PLUS – 23,9 %, potrivit sondajului realizat la ieşirea de la urne de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională (CURS) şi Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde SRL. Datele sunt valabile pentru ora 19,30. 

Redactia

Articole recente

Politica românească, un adevărat “Dejun pe iarbă”

Ultimele săptămâni de erori imputate altora (a se citi “politică”), prezentate abundent prin intermediul tuturor mijloacelor de comunicare în masă, ne transformă pe noi, românii, în adevărați “voyeuri” ai unui tablou plin de atâta nesimțire babilonică încât până și celebrul Eduard Manet ar fi fost încurcat dacă ar fi fost solicitat să transpună în artă aceste realități halucinante

A kommunizmus áldozatainak emléknapjára

Még a keresztyén lelkekben is ágaskodik az indulat, amikor a kommunizmus áldozatainak a millióira gondolnak. Pedig tudjuk nagyon jól, hogy a krisztusi embert nem ragadhatják el az érzelmei.

Izsák Balázs: Secuii nu renunţă la autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, Izsák Balázs, a anunţat că Ziua Libertăţii Secuilor va fi organizată în 10 martie, la Târgu Mureş, şi că aceasta include şi un marş al secuilor prin oraş, pentru depunerea unei petiţii la Prefectură privind autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Mai multe articole de același fel

Izsák Balázs: Secuii nu renunţă la autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, Izsák Balázs, a anunţat că Ziua Libertăţii Secuilor va fi organizată în 10 martie, la Târgu Mureş, şi că aceasta include şi un marş al secuilor prin oraş, pentru depunerea unei petiţii la Prefectură privind autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Vasile Dâncu, anunțat de PSD drept candidat pentru Parlamentul European

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, vineri seară, la Târgu Mureş, după Conferinţa organizaţiei judeţene a PSD Mureş, că Vasile Dâncu va fi candidat din partea formaţiunii social-democrate pentru Parlamentul European.

Statul român ar putea plăti despăgubiri de până la 6,7 miliarde de dolari în procesul pentru aurul de la Roșia Montană

Executivul a menţionat că eventualele căi de atac la care ar putea face apel autorităţile române în acest caz se regăsesc în "Convenţia pentru reglementarea diferendelor relative la investiţii între state şi persoane ale altor state, încheiată la Washington la 18 martie 1965, ratificată prin Decretul Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România nr.62/1975".