Şeful Departamentului pentru politici fiscal-bugetare al PSD, Cristian Socol, susţine că ”votul românilor trebuie respectat”, iar opoziţia să preia puterea pentru a pune în practică ”toate” măsurile pe care le-a promis.

Votul românilor trebuie respectat. Emotia a trecut să vedem şi raţiunea. Destrucţia am văzut-o, să vedem construcţia. Partidele de opoziţie trebuie să preia cât mai rapid posibil guvernarea şi să aplice TOATE măsurile pe care au promis că le implementează în primele 24 de ore, prin vocea senatorului Florin Cîţu & co si programul USR. Au declarat si aseara acest lucru. Altfel, nu este decat minciună şi manipulare”, a scris, luni, pe Facebook, şeful Departamentului pentru politici fiscal-bugetare al PSD, Cristian Socol.

Potrivit acestuia, ”greaua moştenire”, pe care ar putea-o invoca partidele de opoziţie pentru a nu pune în aplicare măsurile promise, nu există.

”Sigur, acum vă vor prosti că nu pot, că nu-i lasă greaua moştenire. Însă nu vă lăsaţi fraieriţi, auditul economiei este făcut zi de zi de către BNR, FMI, CE, agenţiile de rating – asta în afară de documentele oficiale transmise de Guvern către Comisia Europeană. Totul e transparent, validat, verificat de către Eurostat, CE, FMI s.a. Deci, nu ţine abureala cu greaua moştenire deloc. Sau ţine doar pentru fraieri”, a mai scris Socol pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, duminică seară, că, în urma rezultatului de la alegeri, „PSD trebuie să plece”.

“Nimic n-au făcut, nimic n-au primit, este o cădere imensă pe care a înregistrat-o PSD de la alegerile din decembrie 2016 şi până astăzi. Asta arată cum văd românii această guvernare PSD-istă eşuată, este clar că acest accident al democraţiei româneşti care este guvernarea PSD trebuie să dispară, în urma acestui rezultat guvernul PSD trebuie să plece. Este un rezultat care nu poate să fie interpreat în niciun alt fel”, a spus Iohannis.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a cerut, duminică seara, demisia Guvernului mâine, pentru că nu mai are legitimitate şi a spus că liberalii împreună cu partenerii din opoziţie au majoritatea ca să guverneze.

Şi liderul USR, Dan Barna, a cerut, duminică seară, demisia Guvernului. 

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, duminică seara, la sediul PSD, că nu demisionează, pentru că românii au încredere în actualul guvern şi a spus că opoziţia poate depune moţiune de cenzură.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.