fbpx
24.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTURĂCel mai important și original spectacol urban de lectură din România revine...

Cel mai important și original spectacol urban de lectură din România revine la Timișoara

Publicat în

spot_img
spot_img

ConCentrica, cel mai important și original spectacol urban de lectură din România revine la Timișoara cu ediția a IV-a, miercuri, 29.05.2019, de la ora 12:30 în Piața Libertății.

Lansat în 2016, proiectul ConCentrica al Bibliotecii Județene Timiș „Sorin Titel”, este parte dintr-o serie mai amplă de inițiative care vizează celebrarea locurilor emblematice ale Timișoarei prin adecvarea modului de organizare a publicului la natura și structura spațiilor în cauză. Un alt scop esențial este redescoperirea autorilor dispăruți. La edițiile anterioare s-a citit din Petre Stoica (1931 – 2009), Ioan Crăciun (1954 – 2010), Dan Emilian Roșca (1957 – 2005).

Tudor Crețu, managerul Bibliotecii Județene Timiș „Sorin Titel”

Așa după cum am aflat de la Tudor Crețu, managerul Bibliotecii Județene Timiș „Sorin Titel”, conceptul acestui an e Paranteze. Vor participa cititoare și cititori din cele mai diferite categorii socio-profesionale: de la motocicliști la scriitori, de la elevi și profesori la militari. O carte parcurge comunitatea, comunitatea parcurge o carte. Reprezentanții fiecărui grup vor citi câte un poem.

”Promovăm lectura (și) ca element de coeziune socială, iar la manifestarea de miercuri va fi citit integral volumul Cursa de 24 de ore (ed. Marineasa, 1994), de Andrei Bodiu (1965–2014), poet, eseist, prozator profund legat de Timișoara.” a declarat Tudor Crețu.

Articole recente

UBB, pe podium în clasamentul Times Higher Education

UBB pe podium în clasamentul Times Higher Education: 1001-1200 global (980 în componenta de cercetare) şi poziţia a treia (prima în relaţia cu industria) în ţară

Seri electronice la House of European Institutes din Timișoara

Performance & Workshop ale colectivului S ECTI VE, proiecție Ars Electronica

ANAF atenționează asupra unei campanii de mesaje false în numele său

Atenție la campania de mesaje false în numele ANAF, prin care se solicită achitarea impozitului aferent anului 2022

Ziua porţilor deschise la Castelul Degenfeld din Cuci / Kutyfalvi Degenfeld-kastély

Această zi are un scop caritabil, dar în aceeaşi măsură este dedicată familiilor, distracţiei şi relaxării.

Mai multe articole de același fel