fbpx
7.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTURĂCel mai important și original spectacol urban de lectură din România revine...

Cel mai important și original spectacol urban de lectură din România revine la Timișoara

Publicat în

spot_img
spot_img

ConCentrica, cel mai important și original spectacol urban de lectură din România revine la Timișoara cu ediția a IV-a, miercuri, 29.05.2019, de la ora 12:30 în Piața Libertății.

Lansat în 2016, proiectul ConCentrica al Bibliotecii Județene Timiș „Sorin Titel”, este parte dintr-o serie mai amplă de inițiative care vizează celebrarea locurilor emblematice ale Timișoarei prin adecvarea modului de organizare a publicului la natura și structura spațiilor în cauză. Un alt scop esențial este redescoperirea autorilor dispăruți. La edițiile anterioare s-a citit din Petre Stoica (1931 – 2009), Ioan Crăciun (1954 – 2010), Dan Emilian Roșca (1957 – 2005).

Tudor Crețu, managerul Bibliotecii Județene Timiș „Sorin Titel”

Așa după cum am aflat de la Tudor Crețu, managerul Bibliotecii Județene Timiș „Sorin Titel”, conceptul acestui an e Paranteze. Vor participa cititoare și cititori din cele mai diferite categorii socio-profesionale: de la motocicliști la scriitori, de la elevi și profesori la militari. O carte parcurge comunitatea, comunitatea parcurge o carte. Reprezentanții fiecărui grup vor citi câte un poem.

”Promovăm lectura (și) ca element de coeziune socială, iar la manifestarea de miercuri va fi citit integral volumul Cursa de 24 de ore (ed. Marineasa, 1994), de Andrei Bodiu (1965–2014), poet, eseist, prozator profund legat de Timișoara.” a declarat Tudor Crețu.

Redactia

Articole recente

Politica românească, un adevărat “Dejun pe iarbă”

Ultimele săptămâni de erori imputate altora (a se citi “politică”), prezentate abundent prin intermediul tuturor mijloacelor de comunicare în masă, ne transformă pe noi, românii, în adevărați “voyeuri” ai unui tablou plin de atâta nesimțire babilonică încât până și celebrul Eduard Manet ar fi fost încurcat dacă ar fi fost solicitat să transpună în artă aceste realități halucinante

A kommunizmus áldozatainak emléknapjára

Még a keresztyén lelkekben is ágaskodik az indulat, amikor a kommunizmus áldozatainak a millióira gondolnak. Pedig tudjuk nagyon jól, hogy a krisztusi embert nem ragadhatják el az érzelmei.

Izsák Balázs: Secuii nu renunţă la autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, Izsák Balázs, a anunţat că Ziua Libertăţii Secuilor va fi organizată în 10 martie, la Târgu Mureş, şi că aceasta include şi un marş al secuilor prin oraş, pentru depunerea unei petiţii la Prefectură privind autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Mai multe articole de același fel

ADR Vest a lansat un nou apel de proiecte | Peste 40 de milioane de euro pentru firmele din Regiunea Vest

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a lansat un nou apel de proiecte în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027, destinat microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii din regiune, care au la dispoziție 41,25 milioane euro pentru investiții.

Scandalul de la PSD Dumbrăvița continuă | Organizația de partid ar susține candidatul PNL la primărie, în detrimentul omului impus de Alfred Simonis

Conducătorii demiși ai filialei PSD Dumbrăvița, fostul primar Victor Malac și consilierul local Daniel Cioncă, spun că lista celor care nu o vor pe Alina Sperlea - impusă de Alfred Simonis candidat la alegerile locale din acest an - e mult mai mare. În sprijinul lor, cei doi transmit public și o listă a celor care nu susțin această candidatură.