Șase spectacole de teatru, susținute de trupe din Deva, Alba Iulia, Iași, Polonia și Croația, dar și o expoziție de grafică vor putea fi vizionate în cadrul Festivalului Internațional de Teatru „Experiment”. Evenimentul, ajuns la cea de-a III-a ediție, se va desfășura în perioada 28 mai-1 iunie, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva și în Parcul Cetății.

Festivalul este organizată de Liceul cu Program Sportiv „Cetate” Deva – Trupa de Teatru „LUDUM”, reprezentat de directorul instituției, profesorul Adrian-Cristian Liga, profesorul Mihaiela Jecherean, precum și de regizorul Liviu Costea.

Festivalul Internațional de Teatru „Experiment” este realizat în baza unui proiect intercultural și are misiunea de a educa, implica, informa și încânta publicul prezent la eveniment, folosind arta ca mijloc de comunicare. Potrivit organizatorilor, evenimentul urmărește să extindă dimensiunile vieții social-culturale și artistice a publicului, prin producția de evenimente culturale și să promoveze imaginea municipiului Deva prin intermediul celor mai valoroase obiective.

Desfășurarea Festivalului și momentele de improvizație artistică sunt monitorizate de un critic de teatru internațional, având în vedere că trupa de teatru „LUDUM” a devenit membru în Asociația Internațională de Teatru pentru Amatori AITA/IATA.

Deschiderea oficială a evenimentului are loc joi, de la ora 17:00, în sala mare a centrului cultural devean. După acest moment, în aceeași locație, va fi pus în scenă primul spectacol din cadrul festivalului, „Iluzia optică”, susținut de trupa PRO SCENIUM din Deva. Spectacolul este regizat de Mihai Lungeanu. De la ora 19:00 urmează vernisajul expoziției „De suflet”, semnată de graficianul amator, Geta-Maria Mariș Guju (Alba Iulia), în Parcul Cetății din Deva. Seara de joi se va încheia cu spectacolul „Villis” al trupei Aurora din Polonia (ora 20:00, regia: Jolanta Malinauskaite Vektoriene).

Intrarea la spectacole este liberă.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania