fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SIBIUTrei benzi de circulație la Veștem, în Sibiu. Ample lucrări la giratoriul...

Trei benzi de circulație la Veștem, în Sibiu. Ample lucrări la giratoriul unde se formează mereu cozi imense

Publicat în

spot_img
spot_img

Una dintre cele mai tranzitate intersecții de drumuri naționale din România, giratoriul de la Veștem, din județul Sibiu, intră în ample lucrări de modernizare, după ce compania de drumuri a scos la licitație un contract pentru redimensionarea acestuia.

În prezent, deși există o rază suficientă pentru amenajarea a două benzi de circulație, cei care intră în sensul giratoriu de la Veștem vor circula pe o singură bandă. Reprezentanții CNAIR cer ca viitorul sens giratoriu să aibă trei benzi de circulație, astfel încât cei care vor să vireze la dreapta din orice sens ar veni să aibă o bandă dedicată. Totodată, pe sensurile de mers dinspre Râmnicu Vâlcea și Brașov se propune amenajarea unei benzi suplimentare de acces în giratoriu.

“Varianta aleasă de resistematizare a intersecției are în vedere amenajarea a câte unei benzi suplimentare de acces în sensul giratoriu dinspre Brașov și dinspre Rm. Vâlcea precum și reamenajarea sensului giratoriu astfel încât circulația în calea inelară a sensului giratoriu să se desfășoare pe trei benzi de circulație, banda de la marginea giratoriului fiind destinată autovehiculelor care efectuează viraj dreapta pe cele trei direcții de mers, respectiv Brașov – Sibiu, Sibiu – Rm Vâlcea și Rm. Vâlcea – Brașov, calea inelară fiind destinată selecției direcțiilor de mers pentru autovehiculele care efectuează viraj stânga în sensul giratoriu“, detaliază reprezentanții CNAIR în caietul de sarcini al procedurii de atribuire a contractului de execuție a lucrărilor necesare.

Totodată, în zona sensului giratoriu urmează a fi amplasați și 29 de stâlpi de iluminat cu LED, care să fie alimentați cu energie electrică produsă de panouri solare.

“Implementarea acestor lucrări are drept scop reducerea timpilor de aşteptare pentru vehiculele care intră în sensul giratoriu dinspre Brașov și Rm. Vâlcea, fluidizarea circulației în sensul giratoriu și creșterea siguranței circulației în sensul giratoriu“, se arată în documentația CNAIR.

Valoarea acestei lucrări este estimată de către reprezentanții CNAIR la 2,38 de milioane de lei, fără TVA. Companiile interesate au termen de depunere a ofertelor data de 30 mai 2019.

Giratoriul de la Veștem – una din cele mai tranzitate intersecții de drumuri naționale din România – nu mai face față la fluxului enorm de mașini. În orele cu valori ridicate de trafic se constată formarea unor cozi lungi de așteptare la intrarea autovehiculelor în giratoriu din toate cele trei direcții, respectiv Brașov, Râmnicu Vâlcea și Sibiu

Redactia

Articole recente

Primul audio ghid al Complexului Muzeal Arad va fi lansat odată cu redeschiderea Pinacotecii

Noul spaţiu extins al Complexului Muzeal Arad, unde sunt expuse lucrări din colecţia de pictură europeană a muzeului (a doua jumătate a secolului al XIX-lea şi început de secol XX), va fi redeschis la 1 martie

Mascații au intrat peste un bărbat din Reşiţa, apoi și-au dat seama că au greșit adresa

Bărbatul spune că l-au luat din somn, i-au speriat copilul și i-au pus pistolul la cap. Apoi au zis că au greşit adresa

1978, producția Teatrului Maghiar din Timișoara, deschide lista nominalizărilor UNITER pentru Cel mai bun spectacol

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara anunță cu bucurie că spectacolul său - „1978”, în regia lui Tomi Janežič, a fost nominalizat la două  premii ale Uniunii Teatrale din România

Guvernul a aprobat Normele de aplicare a legii privind sistemul public de pensii 

Normele fac parte din proiectul amplu asumat de către Guvern de a recalcula toate pensiile din sistemul public în spiritul echităţii, contributivităţii şi stabilităţii în muncă

Mai multe articole de același fel