fbpx
24.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BIHORConsilierii orădeni au aprobat participarea municipiului la constituirea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară...

Consilierii orădeni au aprobat participarea municipiului la constituirea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Alianţa Vestului

Publicat în

spot_img
spot_img

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a declarat, miercuri, că membrii fondatori ai Alianţei Vestului lucrează la un transfer de bune practici şi la pregătirea unor proiecte pentru cele patru oraşe.

„Lucrăm la un transfer de bune practici, la tot ce înseamnă pregătirea unor proiecte pentru perioada următoare care să intereseze toate cele patru oraşe. Aşa cum am mai spus, este o alianţă, într-o primă etapă o asociere între doar patru municipii reşedinţă de judeţ. În etapa următoare, în funcţie de proiectele pe care le vom finaliza sunt convins că poate să fie un model de extindere şi pentru alte municipii”, a afirmat primarul Ilie Bolojan, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, cei patru primari se vor întâlni în perioada următoare pentru a stabili primii paşi organizatorici.

„Am încheiat toate documentaţiile necesare pentru a vota acest statut. Sediul va fi în municipiul Timişoara, aşa cum s-a convenit, pe strada Libertăţii. Asociaţia va funcţiona ca una de dezvoltare intercomunitară, cele patru oraşe urmând să îşi selecteze o structură operaţională care va fi la Timişoara. Preşedinţia ei va fi asigurată de Timişoara, pentru că dânşii se ocupă de această documentaţie. Sper ca imediat, în cursul lunii iunie, şi celelalte consilii să aprobe acest statut şi astfel devine operaţional într-o lună”, a mai precizat primarul Ilie Bolojan.

Consilierii municipali au aprobat miercuri, în şedinţa CL Oradea, proiectul de hotărâre privind aprobarea participării municipiului Oradea la constituirea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Alianţa Vestului.

Primarii municipiilor Timişoara, Arad, Oradea, Cluj-Napoca – Nicolae Robu, Gheorghe Falcă, Ilie Bolojan, Emil Boc, au semnat, pe 8 decembrie 2018, la Timişoara, documentul fundamental al AVE – Alianţa Vestului. 

Articole recente

VIDEO | Iuliu Winkler: Există corupție în Parlamentul European, dar nu trebuie să generalizăm; Sunt practici condamnabile

Deputatul european Iuliu Winkler (UDMR/EPP) a declarat în podcast-ul ”Transilvania Vobește” de la Știrile Transilvaniei, că există corupție în PE, dar cei care au astfel de practici condamnabile sunt deferiți Justiției, care își face treaba cu brio.

FORM/ University- o experiență studențească de neuitat

La începutul acestei veri echipa FORM/ din Cluj-Napoca a venit cu o idee minunată...

Primăria Timişoara a câştigat procesul cu proprietarii Ştrandului termal și va primi 7,5 milioane de lei

Primăria Timişoara a câştigat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie un proces cu proprietarii Ştrandului termal de pe malul Canalului Bega, care nu mai plăteau chirie de aproape zece ani

Concert de deschidere a turneului internațional „Carmen Sylva – 180”, la Castelul Peleș din Sinaia

Participarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile

Mai multe articole de același fel