fbpx
18.7 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂFără rușine! Meleșcanu dă vina pe Iohannis pentru cozile la votul din...

Fără rușine! Meleșcanu dă vina pe Iohannis pentru cozile la votul din Diaspora

Publicat în

spot_img
spot_img

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a dat vina – într-o intervenție la Antena 3 – pe preşedintele Klaus Iohannis pentru situaţia votului din diaspora, după ce şeful statului a solicitat demiterea sa imediată din funcţie, precum şi a ministrului de Interne, Carmen Dan.

„Preşedintele are dreptul să îşi exprime orice opinie, dar când vorbeşte despre o demitere trebuie să aibă o bază pentru a cere demisia cuiva nu doar pe bază de gânduri, întrebări, presiuni şi aşa mai departe. Pur şi simplu, vinovat este preşedintele Iohannis, care la două săptămâni după ce am stabilit care sunt secţiile de votare, la propunerea ambasadelor şi la solicitările unor misiuni diplomatice de către un număr semnificativ de cetăţeni români, şi am ajuns la un număr de 441, dânsul a anunţat că va face referendum în aceeaşi zi. În consecinţă nu au putut să voteze toţi oamenii, mai ales în secţiile aglomerate (…). Nu eu am făcut secţiile de votare”, a declarat Meleşcanu.

Şeful MAE a refuzat astfel să îşi dea demisia din funcţie şi a transmis că „Nu facem nimic până nu vedem dacă este o vină şi la cine este vina, apoi ne pronunţăm”, rezultatul urmând să fie „foarte repede adus la cunoştinţa tuturor”.

Reamintim că şeful statului a reclamat „probleme extrem de grave la multe dintre secţiile de votare din străinătate” şi a cerut să cadă capete.

„Am văzut cu toţii, cu mare tristeţe şi cu multă supărare, imaginile cu mii şi mii de români stând la cozile interminabile, oameni care au mers dimineaţa la vot şi au ajuns să voteze seara. Oameni care au mers la prânz la vot, au stat până seara şi nu au mai apucat să voteze. Probleme peste probleme. (…) Dar, după atâtea probleme, este evident că trebuie să existe şi urmări politice. Cei care nu au organizat corespunzător sau chiar au organizat intenţionat prost aceste alegeri, trebuie să plătească cu funcţia. Atenţie, vorbesc de urmarea politică. Că ulterior se găsesc şi alte probleme, este o chestiune pe care o vom discuta după ce există prima analiză. Aşadar, fiindcă nu au ştiut să îşi dea demisia de onoare, solicit demiterea imediată a ministrului de Externe şi a doamnei ministru de Interne. Imediat însemnând imediat!”, a transmis Iohannis.

Articole recente

Templom és egyház

A Szentlélek személyekre történô kitöltetése az elsô Pünkösd után minden keresztyén jutalma.

Începe toamna astronomică

CÂND SE TRECE LA ORA DE IARNĂ

De vizitat la Cluj | Expoziție de fluturi, la Grădina Botanică

Astăzi se deschide expoziția de fluturi la Grădina Botanică "Alexandru Borza" Cluj-Napoca

Ministrul Familiei: Mamele minore care vor merge la şcoală vor primi bursă de 700 de lei

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero, a declarat că mamele minore beneficiază de o bursă 700 de lei dacă merg la şcoală, iar copii acestora au prioritate pentru locuri la creşă.

Mai multe articole de același fel