fbpx
16.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HUNEDOARAInundații în oraşele Lupeni şi Vulcan; un bărbat a murit

Inundații în oraşele Lupeni şi Vulcan; un bărbat a murit

Publicat în

spot_img
spot_img

Peste 60 de curţi şi subsoluri de locuinţe au fost inundate în noaptea de marţi spre miercuri în oraşele Lupeni şi Vulcan, din Valea Jiului, în urma ploilor puternice căzute în partea de sud a judeţului Hunedoara şi a scurgerilor de pe versanţi care au ajuns pe străzile din cele două localităţi, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara.

Un bărbat a fost descoperit decedat în subsolul inundat al unui bloc din Lupeni, pompierii militari apreciind că victima ar fi murit electrocutată.

Apa a mai afectat trei apartamente situate la parterul unui bloc din oraşul Lupeni.

De asemenea, DN 66 A a fost blocat de torenţi pe un tronson în lungime de aproximativ 150 de metri.

„Peste 40 de pompieri ai Detaşamentelor Petroşani, Deva şi Hunedoara au fost alertaţi şi intervin cu 6 motopompe transportabile şi o altă motopompă de mare capacitate pentru evacuarea apei din incintele inundate. Nicio persoană nu a necesitat evacuarea”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

Potrivit acesteia, apele sunt în retragere.

Partea de sud a judeţului Hunedoara s-a aflat marţi seara sub avertizare cod portocaliu de vreme rea, caracterizată de vijelii şi averse torenţiale

Articole recente

Pompierii din Orăștie au salvat un bărbat care a căzut de pe un pod, de la o înălţime de 5 metri

El a fost transportat în stare de conştienţă la spitalul din Orăştie, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

Universitatea Politehnica Timișoara a investit, în cursul acestei veri, peste 600.000 de euro pentru pregătirea spațiilor de învățământ

Noul an de învățământ începe sub auspicii bune pentru cei peste 13.000 de studenți, dintre care aproape 3.000 în anul I.

Viktor Orbán: Ungaria nu va susţine Ucraina în niciun for internaţional dacă nu restabileşte drepturile minorităţii maghiare

Ucraina "hărţuieşte" de ani de zile şcolile ungare, cu scopul "de a le transforma în şcoli ucrainene, sau, dacă nu reuşesc, atunci vor să le închidă", a acuzat Orbán.

Guvernul a adoptat proiectul de lege privind „oprirea risipei bugetare”

Faţă de forma lansată în consultare publică de Ministerul Finanţelor, au fost adoptate o serie de modificări

Mai multe articole de același fel

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică în şase judeţe, până luni dimineaţa

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru şase judeţe, valabilă de duminică după-amiaza până luni dimineaţa, şi o atenţionare Cod galben pentru 10 judeţe, valabilă până luni dimineaţa