fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATEPrimăria Deva alocă 1,5 milioane de lei pentru dotarea a 10 secții...

Primăria Deva alocă 1,5 milioane de lei pentru dotarea a 10 secții din cadrul Spitalului Județean de Urgență

Publicat în

spot_img
spot_img

Administrația locală deveană va aloca aproape 1,5 milioane de lei din bugetul local pentru achiziționarea de aparatură medicală de ultimă generație, care va dota 10 secții din cadrul Spitalului Județean de Urgență Deva.

În cea mai recentă ședință a Consiliului Local Deva, aleșii locali au votat și dezbătut un proiect de hotărâre, inițiat de primarul Florin Oancea, prin care s-a aprobat asocierea între Primăria Municipiului Deva și Spitalul Județean de Urgență Deva. Proiectul de hotărâre a trecut de consiliul local cu unanimitate de voturi.

În contractul de asociere între cele două entități, administrația locală se obligă să plătească suma de 1.487.920 lei pentru aparatură medicală și echipamente de uz medical.

„În acest an, s-a venit cu noi solicitări pentru procurarea de aparatură medicală și, pentru că am constatat că într-adevăr sunt multe secții care au nevoie urgentă de aparatură și nu au posibilitatea să o procure din bugetul spitalului sau al Consiliului Județean, am considerat că este absolut necesar să facem și în acest an, 2019, efortul de a sprijini Spitalul Județean. Sunt, de data aceasta, 10 secții pentru care au făcut solicitare și cărora le-am asigurat în proporție de 100% banii pentru a-și procura aparatura. Procedura de achiziție a aparaturii medicale o face Spitalul Județean. Vor veni la final cu factura și municipiul Deva va plăti contravaloarea acelor aparate. Deci, în acest an finanțăm 10 secții ale Spitalului Județean. Suma am crescut-o. Se apropie de 1,5 milioane lei. Cu mult mai mare decât cea pe care am alocat-o în 2018 și vom continua și în 2020. În câțiva ani de zile, aportul Primăriei municipiului Deva la sprijinul pe care îl acordă Spitalului Județean va trece valoric de 1,5 milioane de euro, ceea ce eu cred că este un lucru extraordinar” a declarat primarul municipiului Deva, Florin Oancea.

Anul trecut, Primăria Deva a mai alocat peste 1 milion de lei pentru finanțarea a 8 secții ale Spitalului Județean din Deva, instituția fiind în administrarea Consiliului Județean. Spitalul Județean de Urgență Deva s-a confruntat cu probleme financiare majore în ultimii ani.

Redactia

Articole recente

Primul audio ghid al Complexului Muzeal Arad va fi lansat odată cu redeschiderea Pinacotecii

Noul spaţiu extins al Complexului Muzeal Arad, unde sunt expuse lucrări din colecţia de pictură europeană a muzeului (a doua jumătate a secolului al XIX-lea şi început de secol XX), va fi redeschis la 1 martie

Mascații au intrat peste un bărbat din Reşiţa, apoi și-au dat seama că au greșit adresa

Bărbatul spune că l-au luat din somn, i-au speriat copilul și i-au pus pistolul la cap. Apoi au zis că au greşit adresa

1978, producția Teatrului Maghiar din Timișoara, deschide lista nominalizărilor UNITER pentru Cel mai bun spectacol

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara anunță cu bucurie că spectacolul său - „1978”, în regia lui Tomi Janežič, a fost nominalizat la două  premii ale Uniunii Teatrale din România

Guvernul a aprobat Normele de aplicare a legii privind sistemul public de pensii 

Normele fac parte din proiectul amplu asumat de către Guvern de a recalcula toate pensiile din sistemul public în spiritul echităţii, contributivităţii şi stabilităţii în muncă

Mai multe articole de același fel