fbpx
21.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CLUJA patra ediție ARTdealul începe sâmbătă la Cluj

A patra ediție ARTdealul începe sâmbătă la Cluj

Publicat în

spot_img
spot_img

Asociația Impuls for Community organizează cea de-a IV-a ediție a festivalului ARTdealul, festival incluziv de terapie prin artă dedicat întregii familii, copiilor și tinerilor, în 1 și 2 iunie, în Parcul Central – zona hamacelor/Cluj Arena.

Prima zi de festival, 1 iunie, este dedicată, în special, copiilor și familiei și va începe de la ora 15:00, urmând ca cea de-a doua zi – dedicată tinerilor să înceapă de la ora 11:00. În ambele zile, au loc activități dedicate atât copiilor, cât și tinerilor.

Ajuns la ediția din 2019, festivalul ARTdealul oferă accesul liber la multe  ateliere de terapie prin artă, dar și de educație non-formală dedicate copiilor și tinerilor studenți sau elevi, precum și la activități de relaxare pentru întreaga familie. Printre acestea se numără activități și ateliere specifice precum: pictură liberă, crafts corner, interacțiune și terapie asistată de animale, meditație și meloterapie, yoga, educație financiară, spectacole de teatru și magie, workshop de henna, eye contact experiment, seri de film și concert în aer liber dar și o zonă de relaxare dedicată lecturii și networking-ului în natură.

Festivalul ARTdealul a devenit, din 2019, baza unui întreg proiect non-profit desfășurat pe două luni, axat pe terapia prin artă, educație non-formală și artă digitală. Proiectul ARTdealul a debutat cu un curs introductiv în arta dansului latino, în 6 aprilie 2019 continuând cu un workshop de fotografie și un bootcamp de artă digitală. Seria evenimentelor va continua cu evenimentul principal – festivalul ARTdealul și se va finaliza în 8 iunie 2019,  cu o conferință în aer liber. Proiectul dorește să crească nivelul de responsabilitate și de empatie în rândul comunității clujene prin crearea de activități accesibile atât persoanelor cu, cât și fără dizabilități.

Asociația Impuls for Community se ocupă de patru ani de organizarea festivalului ARTdealul, organizat inițial ca proiect de facultate, în anul 2016, de un grup de studenți de la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, UBB Cluj, din care a făcut parte unul dintre fondatorii Impuls for Community, George-Gabriel Jurma. Evenimentul a fost creat cu scopul de a le oferi copiilor oportunitatea de a beneficia de terapie prin artă.

Impuls for Community este, în prezent, o organizație non-guvernamentală, care promovează educația prin inițiative creative, în rândul comunității clujene, și care instruiește tineri în domeniul organizării de evenimente.

Articole recente

Geoparcul Țara Hațegului a fost revalidat ca sit UNESCO

Geoparcul Țara Hațegului, administrat de Universitatea din București, revalidat ca sit UNESCO

Antal Árpád cere ajutorul Ursulei Von Der Leyen în problema urșilor din țara noastră

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe a declarat că se va adresa Președintei Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, pentru a extinde şi la urşii bruni proiectul său de revizuire în cazul lupilor.

ANM: Temperaturile vor rămâne mai ridicate decât ar fi normal, până spre finalul lunii octombrie

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal în toată ţara.

CFR anunță condiţii speciale de circulaţie între staţiile Simeria – Arad, în perioada 22 – 28 septembrie 2023

O măsură necesară pentru menţinerea continuităţii traficului feroviar de călători în perioada lucrărilor feroviare aflate în execuţie în staţia CF Ilteu.

Mai multe articole de același fel