Începând de marţi, 4 iunie, de la ora 18.00, la Biserica Neagră debutează o nouă stagiune estivală de concerte de orgă. Toate cele patru orgi aflate în spaţiul sacral vor răsuna cu această ocazie.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Stagiunea anului 2019 propune publicului braşovean şi turiştilor un număr de 35 de concerte de orgă, în perioada 4 iunie – 24 septembrie.

Evenimentele vor avea loc: în fiecare zi de marţi, în lunile iunie şi septembrie, respectiv în fiecare zi de marţi, joi şi sâmbătă, în lunile iulie şi august.În acest an vor concerta organişti din ţară, dar şi din Germania, Elveţia, S.U.A., Spania şi Ungaria.

Comunitatea evanghelică este partener al altor 11 evenimente extraordinare de muzică sacră, care se vor desfăşura în Biserica Neagră. Peste 400 invitaţi din Germania, Austria, Elveţia, Marea Britanie, Norvegia, dar şi din România vor oferi un program valoros şi atrăgător.

O noutate în acest an sunt concertele care se desfăşoară în corul Bisericii Negre (in cappella), într-un cadru mai intim, creat de acest spaţiu restrâns. În acest an vom oferi şi concerte şi în partea din faţă, presbiteriu sau capelă, cum o numim. 

„Aceste concerte sunt făcute ca formaţiile de dimensiuni mai mici, camerale, să fie mai apropiate de public, ca şi în cazul în care ar cânta în faţa naosului, în faţa Bisericii, principale şi atunci, distanţa mică îi ajută pe muzicieni să fie mai aproape de public şi invers, publicul va putea să guste mai intens muzică”, a explicat Steffen Schlandt, organist Biserica Neagră.

Fundaţia Forum Arte organizează în acest an ediţia a X-a a Festivalului Musica Barcensis, iar 4 dintre concerte vor avea loc la Biserica Neagră. Concertele încep la ora 18:00, durează 30 de minute, iar biletul de intrare costă 12 lei. Copiii beneficiază de gratuitate.

„Încă din anul 1953, concertele adună  un public numeros în jurul muzicii de orgă spre lauda lui Dumnezeu. În anii trecuţi au fost peste 8000 de participanţi la aceste evenimente”, a mai spus Steffen Schlandt.

Marea orgă a Bisericii Negre, o lucrare spectaculoasă a arhitectului berlinez Carl August Buchholz, sărbătoreşte în acest an 180 de ani de la inaugurarea sa, din 1839. La vremea construirii ei, aceasta era una dintre cele mai mari şi mai importante orgi din Europa.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania