fbpx
9.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SIBIUDr. Cozman, ARPP: Nu aş vrea să se spună despre români că...

Dr. Cozman, ARPP: Nu aş vrea să se spună despre români că sunt un popor trist

Publicat în

spot_img
spot_img

Preşedintele ales al Asociaţiei Române de Psihiatrie şi Psihoterapie, medicul Doina Cozman, spune că este bine că nu se mai spune despre noi, că suntem un popor de handicapaţi, însă ar trebui să evităm să fim trişti, consemnează Ora de Sibiu.

Cozman a ţinut să precizeze în deschiderea Congresului Naţional de Psihiatrie de la Sibiu, că nu ar vrea „să se spună despre români că sunt un popor trist.”

„În statisticile care apreciază sănătatea publică, există trei criterii de apreciere care vin din partea psihiatriei: un criteriu este nivelul de alcoolism din ţara respectivă, al doilea criteriu este rata suicidiului, al treilea criteriu este prezenţa bolilor psihice. (…) Noi, psihiatrii, suntem într-un fel şi un fel de barometru al simţului psihologic al poporului dintr-o ţară. (…) S-a spus la început, imediat după Revoluţie că suntem un popor de handicapaţi. Iată că nu se mai spune acest lucru. Dar nu aş vrea să se spună despre români că sunt un popor trist”, a spus preşedintele ales al Asociaţiei Române de Psihiatrie şi Psihoterapie, medicul Doina Cozman.

La Sibiu s-au reunit cei mai buni specialişti din ţară la Congresul Naţional de Psihiatrie care are loc la hotelul Ramada.

Sursa: Ora de Sibiu

Redactia

Articole recente

Cel mai vechi muzeu din România poate fi vizitat gratuit, duminică, cu ocazia împlinirii a 207 ani de la deschidere

Muzeul Naţional Brukenthal aniversează 207 ani de la deschiderea publică

Parlamentul României va găzdui o expoziţie cu fotografii din Ţinutul Secuiesc şi regiunea în care trăiesc ceangăii

Expoziţia intitulată "Paradisul evitat", cu imagini din Ţinutul Secuiesc şi regiunea în care trăiesc ceangăi, a artistului fotograf Gyula Ádám, originar din Miercurea Ciuc, urmează să fie vernisată, în data de 5 martie, la Bucureşti, în Parlamentul României.

ADR Vest a lansat un nou apel de proiecte | Peste 40 de milioane de euro pentru firmele din Regiunea Vest

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a lansat un nou apel de proiecte în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027, destinat microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii din regiune, care au la dispoziție 41,25 milioane euro pentru investiții.

Papa Francisc a numit Nunţiul Apostolic în România şi Republica Moldova

Papa Francisc l-a numit pe Excelenţa Sa, Mons. Giampiero Gloder, Arhiepiscop titular de Telde, Nunţiu Apostolic în România şi Republica Moldova.

Mai multe articole de același fel

Salvamontist mort într-o avalanşă la Bâlea Lac, după ce a fost aruncat peste stânci

Salvamontistul care a decedat se afla în timpul liber și a fost prins într-o avalanşă de mari dimensiuni. Decesul a survenit în urma impactului cu nişte stânci peste care a fost aruncat de avalanşă.