fbpx
7.7 C
Cluj-Napoca
AcasăTIMP LIBERSpectacole de teatru în limbile română şi maghiară la Festivalul Copiilor din...

Spectacole de teatru în limbile română şi maghiară la Festivalul Copiilor din Oradea

Publicat în

spot_img
spot_img

Primăria Municipiului Oradea, prin Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea), organizează și anul acesta, de Ziua Copilului, Festivalul Copiilor, ediția a III-a, pentru a-i sărbători pe cei mici timp de trei zile. Spectacolele de teatru vor fi susţinute în limba română, dar şi în limba maghiară, atât de trupe orădene, cât şi din alte oraşe, cum ar fi Famous Art şi Bufonii regali, din Cluj Napoca, ori altele din Sibiu şi Baia Mare.

În perioada 31 mai-2 iunie, Cetatea Oradea va găzdui și în acest an cel mai mare festival pentru copii din zonă, transformându-se astfel în principala atracție a orașului pe parcursul a trei zile pline de veselie și culoare.

Detalii legate de festival au fost prezentate în cadrul unei conferințe de presă de către Mihai Jurca, director executiv al APTOR. Acesta a menționat că, așa cum s-au obișnuit deja orădenii în ultimii ani, programul celor trei zile de festival este conceput și în acest an pentru toate vârstele și va cuprinde spectacole de magie, teatru cu și pentru copii, concerte muzicale, ateliere creative, personaje fabuloase, bufoni regali, baloane uriașe, jocuri interactive și multe surprize.

În ceea ce privește programul festivalului, directorul APTOR, Mihai Jurca a declarat: ”Tonul distracției se va da pe scena Festivalului, amplasată în curtea Palatului Princiar. Aici vom putea urmări zilnic spectacole cu povești îndrăgite precum «Hansel și Gretel» (teatru de păpuși), «Gâlcevile din Chioggia» (spectacol de teatru cu și pentru copii), «Màtyás kiràly lopni megy» (teatru de păpuși în limba maghiară), «Florile și curcubeul» (teatru de păpuși) sau «Povestea prostiei» (teatru de păpuși). Ne dorim ca ziua de 1 iunie să fie plină de magie, așa că l-am invitat alături de noi pe magicianul Robert Tudor, renumit pentru numerele sale de magie prezentate într-o manieră unică. Robert este cunoscut de către public ca finalist în show-ul «Românii au talent» și prezentatorul emisiunii «Vocea României Junior»”.

Tot de 1 iunie, Ella Bella se întoarce la Oradea și îi invită pe toți copiii „La joacă”! Ella Bella și prietenii ei au creat o poveste magică, plină de suspans și bucuria de a ieși „La joacă” în aer liber, aducând multă veselie prin cântece interactive dar și educative. Totodată, spre mare bucurie a copiilor, în 1 iunie, Mihai Grăjdeanu îi așteaptă pe cei mici la un atelier de benzi desenate Comics Didactic, plin de fantezie, culori și imaginație, copiii având posibilitatea să vadă cum se realizează desenele animate. Toate desenele realizate vor fi încărcate pe site-ul dedicat evenimentului.

Având în vedere succesul mare de anul trecut, Bufonii regali de la Famous Art revin și ei la Oradea, cu aceeași poftă de distracție, însă cu noi provocări și surprize pentru cei prezenți. Mai mult, ei nu vor veni singuri, ci însoțiti de Norișorii Plutitori, personaje spectaculoase care ne vor aduce la Cetate o adevărată magie în mișcare și baloane uriașe de săpun.

În fiecare zi de festival, participanții la eveniment se vor putea bucura de un parc cu jucării și tradiționale, tobogane și jocuri uriașe, bazine gonflabile, un trenuleț electric dar și o pistă pumptrack de 48 m lungime, pe care copiii se pot distra în voie cu biciclete și trotinete. Toate acestea vor fi amenajate în prima curte a Cetății, curtea interioară fiind rezervată scenei, zonei food și zonelor de răcoare și relaxare.

Totodată, un alt element de noutate reprezintă spargerea de Pinată uriașă, care este un joc tradițional în petrecerile din America de Sud, Centrală și de Nord, datând de câteva secole. Acum, Pinata este populară în întreaga lume, în orice ocazie. 
Pinata este o jucărie ce se agață sus, la o înălțime suficient de mare, astfel încat copiii să nu ajungă prea ușor la ea. In interiorul acesteia se ascund surprizele – bomboane sau jucării. Scopul jocului este ca aceștia să o lovească pe rând cu un băț special, până reușesc să o spargă și să obțină cadourile din interior.

Datorită parteneriatului cu Spitalul Pelican din Oradea, la ediția a III-a a festivalului, ca element de noutate, părinților doritori li se va măsura glicemia și tensiunea, în punctul de prim ajutor amenajat, iar pentru copii se va asigura asistența medicală.

În condiții meteo nefavorabile, evenimentele și programele anunțate se vor amâna pe cât posibil sau nu se vor ține. Intrarea la eveniment este liberă, a menționat Mihai Jurca.

Programul festivalului este următorul:

31 MAI12:00Capra cu 3 iezi (Spectacol interactiv, Brilliant Diversity)
 13:00Florile și Curcubeul (Teatru de Păpuși, Brilliant Diversity)
 15:00Pinata uriașă
 15:00 – 17:00Atelier de pictură pe sticlă (Noua Acropolă)
 16:00Gâlcevile din Chioggia (Teatru cu și pentru copii, de Șerban Borda)
 17:00Spectacol de magie interactivă Hocus Pocus
 17:00 – 20:00Marionetele la Cetate (Atelier creativ, Fundația Culturală „Festivalul Internațional de Teatru Oradea”)
1 IUNIE11:00BUM! (Spectacol cu clowni)
 12:00Spectacol de magie cu Robert Tudor
 14:00 – 17:00Comics Didactic (Atelier de benzi desenate pentru copii by Mihai Grăjdeanu)
 15:00Hansel și Gretel (Trupa Arcadia)
 15:00; 17:00Întâlnire cu Bufonii regali (Famous Art)
 16:00Pinata uriașă
 16:00 – 18:00Atelier de pictură pe sticlă (Noua Acropolă)
 16:00; 18:00Magie în mișcare și baloane uriașe de săpun cu Norișorii Plutitori (Famous Art)
 17:00La joacă! cu Ella Bella
 19:00Concert muzical „Cântecele copilăriei” (Hocus Pocus, Sibiu)
2 IUNIE11:00 – 13:00Demonstrație de călărie și dresură de cai ((Clubul Sportiv EQUS ART, Parcul Cetății, intrarea Estică)
 11:00 – 14:00Marionetele la Cetate (Atelier creativ, Fundația Culturală „Festivalul Internațional de Teatru Oradea”)
 11:00Florile și Curcubeul (Teatru de Păpuși, Brilliant Diversity)
 12:00Capra cu 3 iezi (Spectacol interactiv, Brilliant Diversity)
 14:00One Man Show cu Șerban Borda
 14:00 – 16:00Atelier de pictură pe sticlă (Noua Acropolă)
 15:00Miss and Mister GIFT OF BEAUTY ORADEAEdiția a XI-a
 15:00; 17:00Întâlnire cu Bufonii regali (Famous Art)
 16:00Màtyás kiràly lopni megy (Spctacol de Teatru de păpuși în limba maghiară, Cluj Napoca)
 16:00; 18:00Magie în mișcare și baloane uriașe de săpun cu Norișorii Plutitori (Famous Art)
 17:00Povestea Prostiei după Ion Creangă (Animo Puppets Studio, Baia Mare)

PROGRAMUL ACTIVITĂȚILOR ZILNICE:

31 MAI – 2 IUNIE10:00 – 22:00Atelier de pictură pe ceramică (Lutelierul)
 10:00 – 22:00Pistă pumptrack
 10:00 – 22:00Parc de joacă cu tobogane, bazine gonflabile, trambuline și trenuleț.
 12:00 – 20:00Parc de joacă popular, parc minigolf, joc de societate uriaș, darts uriaș, baby corner, taur mecanic, pistă cu obstacole.
 12:00 – 20:00Air Soft (Asociația Deus Vult)
 12:00 – 20:00Tir cu Arcul (Asociația Deus Vult)
 14:00 – 15:00Jocuri interactive cu Brilliant Diversity
 15:00 – 17:00Face paiting cu Brilliant Diversity
 17:00 – 18:00Distracție și baloane modelate cu Brilliant Diversity

Redactia

Articole recente

Politica românească, un adevărat “Dejun pe iarbă”

Ultimele săptămâni de erori imputate altora (a se citi “politică”), prezentate abundent prin intermediul tuturor mijloacelor de comunicare în masă, ne transformă pe noi, românii, în adevărați “voyeuri” ai unui tablou plin de atâta nesimțire babilonică încât până și celebrul Eduard Manet ar fi fost încurcat dacă ar fi fost solicitat să transpună în artă aceste realități halucinante

A kommunizmus áldozatainak emléknapjára

Még a keresztyén lelkekben is ágaskodik az indulat, amikor a kommunizmus áldozatainak a millióira gondolnak. Pedig tudjuk nagyon jól, hogy a krisztusi embert nem ragadhatják el az érzelmei.

Izsák Balázs: Secuii nu renunţă la autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, Izsák Balázs, a anunţat că Ziua Libertăţii Secuilor va fi organizată în 10 martie, la Târgu Mureş, şi că aceasta include şi un marş al secuilor prin oraş, pentru depunerea unei petiţii la Prefectură privind autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Mai multe articole de același fel

Deutsche Welle despre satul Rimetea/Torockó: Este printre cele mai frumoase din România

Cu o istorie bogată și diverse perioade de dezvoltare și declin, Rimetea a fost inclus într-un proiect de conservare începând cu anul 1996, ceea ce a condus la restaurarea mai multor case vechi de către localnici.

Festivalul Săptămâna Haferland | Baluri tradiţionale săseşti, concerte de orgă, ateliere meşteşugăreşti și vizite la fermele din Ţara Ovăzului

Cea de-a XI-a ediţie a festivalului Săptămâna Haferland, cea mai amplă manifestare din România dedicată promovării culturii şi tradiţiilor comunităţii saşilor din Transilvania, va avea loc în acest an în perioada 3 – 6 august, în zece localităţi din regiunea cunoscută istoric drept Ţara Ovăzului: Archita, Saschiz, Homorod, Rupea, Criţ, Roadeş, Meşendorf, Cloaşterf, Buneşti şi Viscri.