fbpx
21.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HARGHITA260 de pelerini de la Şumuleu Ciuc au avut nevoie de îngrijiri...

260 de pelerini de la Şumuleu Ciuc au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind hipotermici

Publicat în

spot_img
spot_img

260 de pelerini de la Şumuleu Ciuc au avut nevoie de asistenţă medicală din cauza hipotermiei, 20 dintre aceştia fiind copii care făceau parte dintr-un grup venit din Italia, a anunţat, sâmbătă seară, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

„Am avut prin structurile pentru situaţii de urgenţă 141 de persoane la care s-a intervenit, iar altora peste 260 li s-a acordat asistenţă medicală fiind hipotermici. Dintre aceştia 20 erau copii care făceau parte dintr-un grup venit din Italia.Misiunile MAI nu s-au terminat încă, nici cele privind vizita Papei şi nici cele privind intervenţiile pentru salvarea de vieţi ca urmare a situaţiilor de urgenţă”, a declarat Carmen Dan, la ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit ultimei evaluari a Comitetului Interministerial pentru Securitate “Vizită Papa Francisc 2019”, la evenimentele publice ale Sanctităţii Sale Papa Francisc de la Şumuleu Ciuc au participat 85.000 de pelerini.

Judeţul Harghita este sub avertizare cod galben de ploi torenţiale.

Articole recente

Proiect pentru stabilirea vechimii bisericilor de lemn din judeţul Sălaj, susţinut financiar de Ordinul Arhitecţilor din România

Acest proiect cultural cu o componentă pronunţată de cercetare este susţinut de Ordinul Arhitecţilor din România din Timbrul de arhitectură.

Se deschid două puncte noi de trecere a frontierei între România şi Ungaria

Începând din 1 octombrie, traficul de marfă va fi deschis la punctele de trecere a frontierei Valea lui Mihai - Nyírábrány şi Urziceni-Vállaj

Cinci biserici romano-catolice din Transilvania, renovate cu fonduri din Ungaria, au fost sfinţite şi predate comunităților

Renovarea completă a clădirilor de patrimoniu, care aparţin Arhidiecezei Romano-Catolice Alba Iulia, a fost finalizată în acest an sub supravegherea Fundaţiei “Teleki László”, din Budapesta.

S-a deschis primul magazin online cu suveniruri din Maramureș

Producătorii locali și meșterii populari își pot promova și vinde produsele online pe shop.visitmaramures.ro

Mai multe articole de același fel

Concurs inedit de recitare a poeziilor lui Petőfi Sandor la Biblioteca Orășenească din Cristuru Secuiesc

Biblioteca Orășenească din Cristuru Secuiesc, împreună cu Asociația Tinerilor din Transilvania anunță un concurs inedit de recitare de poezie cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la nașterea lui Petőfi Sandor.