fbpx
13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI ALBAMai multe persoane surprinse de viitură în judeţul Alba; intervin aproape 100...

Mai multe persoane surprinse de viitură în judeţul Alba; intervin aproape 100 de pompieri

Publicat în

spot_img
spot_img

Aproape 100 de pompieri intervin, sâmbătă seara, în zona de sud a judeţului Alba, unde mai multe persoane au fost surprinse de o viitură formată din cauza scurgerilor de pe versanţi. Au fost afectate localităţile Sebeşel, Câlnic, Pianu de Sus, Săliştea şi Răchita.

Pentru a fi adoptate măsuri de protecţie de către populaţia din aceste zone au fost transmise avertizări prin intermediul sistemului RoAlert.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), mai multe persoane au fost surprinse de viitură, fiind salvate de către echipajele ISU şi autorităţile locale.

De asemenea, apa a inundat gospodăriile cetăţenilor, iar pompierii depun eforturi pentru evacuarea apei şi deblocarea canalelor de scurgere a apei.

Întrucât intervenţia pompierilor se realizează cu dificultate, IGSU a dispus suplimentarea efectivelor care acţionează pentru salvarea persoanelor şi înlăturarea urmărilor inundaţiilor cu forţe de la inspectoratele din judeţele învecinate. Astfel, aproape 100 de pompieri din judeţele Braşov, Cluj, Hunedoara, Sibiu şi Mureş au fost trimişi în sprijinul salvatorilor din Alba.

Din cauza apei de pe carosabil, traficul s-a blocat pe drumul naţional 67 C.

„Traficul este blocat pe DN 67 C, la ieşire din Petreşti spre Săsciori, din cauza apei şi aluviunilor de pe carosabil”, a spus Luminiţa Prodan, purtător de cuvânt al IPJ Alba.

Foto: alba24.ro

Articole recente

De vizitat la Cluj | Expoziție de fluturi, la Grădina Botanică

Astăzi se deschide expoziția de fluturi la Grădina Botanică "Alexandru Borza" Cluj-Napoca

Ministrul Familiei: Mamele minore care vor merge la şcoală vor primi bursă de 700 de lei

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero, a declarat că mamele minore beneficiază de o bursă 700 de lei dacă merg la şcoală, iar copii acestora au prioritate pentru locuri la creşă.

Nu-i mai satură Dumnezeu! Un președinte de Consiliu Județean prins în flagrant cu o șpagă de 1,25 milioane de lei

Banii ar fi fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii, după ce acesta i-ar fi primit în restaurant.

Festivalul Internațional George Enescu, ediția Timișoara, a adus peste 5000 de oameni în fața muzicii clasice de excepție

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

Mai multe articole de același fel