fbpx
16.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CLUJPremieră în Europa de Est: Tudor Giurgiu a anunțat platforma de streaming...

Premieră în Europa de Est: Tudor Giurgiu a anunțat platforma de streaming online TIFF Unlimited

Publicat în

spot_img
spot_img

Preşedintele Festivalului Internaţional de Film Transilvania, Tudor Giurgiu, a anunţat vineri lansarea platformei de streaming TIFF Unlimited, despre care a spus că reprezintă o premieră în Estul Europei. Abonamentele pornesc de la 5 euro + TVA pe lună.

Platforma online va transmite atât filme premiate la TIFF, în cadrul festivalului, dar şi alte producţii considerate interesante pentru publicul din România.

„Marea noutate pe care o propunem în acest an la TIFF este TIFF Unlimited, prima platformă de streaming realizată de un festival de film în România şi, cred, în Estul Europei. Mai există platforme similare la Rotterdam şi la Goteborg. Acest proiect la care lucrăm de peste un an îl lansăm oficial vineri. E un loc unde se pot vedea  filmele premiate de la TIFF, filme noi, filme din oferta distribuitorilor, filme de artă, filme premiate. Mulţi cinefili ne-au scris că se termină TIFF-ul, unde se mai pot vedea filmele din festival sau care au circulat meteoric pe ecran. Am făcut nebunia asta”, a spus regizorul Tudor Giurgiu, în cadrul galei de deschidere a TIFF.18.

Platforma va putea fi utilizată de doritori din data de 6 iunie, iar lansarea coincide cu debutul Zilelor Filmului Românesc, secţiune dedicată cinematografiei autohtone, care are loc în cadrul TIFF.

În cadrul galei de deschidere, care a avut loc vineri seara la cinematograful „Florin Piersic”, a avut loc premiera filmului Parking, regizat de Tudor Giurgiu. Proiecţia ar fi trebuit să aibă loc în Piaţa Unirii, însă evenimentul a fost mutat din cauza ploii.

TIFF.18 are loc în acest an între 31 mai şi 9 iunie.

Articole recente

Pompierii din Orăștie au salvat un bărbat care a căzut de pe un pod, de la o înălţime de 5 metri

El a fost transportat în stare de conştienţă la spitalul din Orăştie, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

Universitatea Politehnica Timișoara a investit, în cursul acestei veri, peste 600.000 de euro pentru pregătirea spațiilor de învățământ

Noul an de învățământ începe sub auspicii bune pentru cei peste 13.000 de studenți, dintre care aproape 3.000 în anul I.

Viktor Orbán: Ungaria nu va susţine Ucraina în niciun for internaţional dacă nu restabileşte drepturile minorităţii maghiare

Ucraina "hărţuieşte" de ani de zile şcolile ungare, cu scopul "de a le transforma în şcoli ucrainene, sau, dacă nu reuşesc, atunci vor să le închidă", a acuzat Orbán.

Guvernul a adoptat proiectul de lege privind „oprirea risipei bugetare”

Faţă de forma lansată în consultare publică de Ministerul Finanţelor, au fost adoptate o serie de modificări

Mai multe articole de același fel