Astăzi un polițist timișean și-a dat ultima suflare încercând – practic cu mâinile goale – să oprească un infractor urmărit internațional, criminal recidivist care nu a avut nicio ezitare să descarce în gâtul omului legii un încărcător de pistol și apoi să fugă.

Da, polițistul de la Izvin era în stradă, la fel ca alte mii și mii de colegi de-ai lui, înarmat cu vechiul pistol Carpați, fără niciun fel de echipament de protecție (deh, alea sunt doar prin filmele americane și printre promisiunile electorale ale celor care conduc astăzi MAI) și ”călărind” un vechi Logan pe care abia se mai țin tablele. Toate astea nu l-au împiedicat să-și facă datoria! Nu l-au oprit din misiunea de apărare a legii, sperând că Dumnezeu este și el de partea lui și îl va apăra de răufăcătorii eliberați recent din pușcării. Astăzi nu a fost așa! Doar rugăciunile nu au mai fost de ajuns! Ele nu au putut să țină locul unei veste antiglonț, nu au ținut locul unui pistol care chiar poate ucide și a unei căști de protecție cu adevărat eficiente.

În urmă cu doi ani, oficialii care tocmai preluaseră Ministerul de Interne făceau promisiuni frumoase despre cum vor aloca bani din buget pentru dotarea corespunzătoare a polițiștilor. Ce s-a întâmplat cu acele promisiuni? Exact! Mai nimic! Au mai fost cumpărate câteva Logane noi și cam atât. Poliția Română a fost lăsată în continuare în sărăcie, iar polițiștii în mila bunului Dumnezeu.

Dacă vă întrebați cam cât ar costa dotarea completă a unui polițist cu tot echipamentul necesar, ei bine specialiștii susțin că nu e mai mult de 1500 de euro. O sumă infimă pentru orice țară care dorește să pună mai presus de orice domnia legii. Dar, pentru polițiștii români nu au fost bani în buget. Aceeași ”placă” repetată, doar-doar cineva o să o și creadă.

Între timp însă, sora mai bogată din MAI – Jandarmeria – a devenit și mai bogată. Pentru cei care poate că nu își mai aduc aminte, vă rog să reflectați la asta: 520%. Cu exact atâtea procente a fost majorat bugetul Jandarmeriei în acest an, banii având destinația clar specificată: muniție de război și armament performant, plus angajarea altor 6300 de oameni gata să ia la bătaie orice posibil protestatar care ar fi îndrăznit să arunce cu plăcuțele suedeze după domnu’ Dragnea.

Aceasta este realitatea de astăzi din ministerul doamnei secretar de școală de la Videle! Iar polițiștii continuă să moară la datorie, neputincioși în fața nepăsării celor care le conduc destinele.

Avem, totuși, o veste pentru doamna ministru: să știți doamnă că Dragnea e la pușcărie! Când o să aveți ochi și pentru sora săracă din ministerul pe care îl conduceți? Când veți face ceea ce ați promis și nu veți mai lăsa vreun polițist să moară la colț de stradă lipsit de orice apărare?

Pentru că dacă nu puteți face asta, este mai bine să plecați acasă!

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania