Vizitatorii Muzeului Național “Brukenthal” din Sibiu se pot răsfăța cu un nou produs personalizat. Ciocolata “Baroc” a fost lansată la sfârșitul acestei săptămâni în grădina Palatului din Piața Mare și poate fi achiziționată din magazinele Muzeului.

“După cucerirea aztecilor de către spanioli, ciocolata lichidă a fost importată în Europa și, la 1602, și-a deschis drumul din Spania spre Austria, pentru a se răspândi pe întreg continentul. În secolul al XVIII-lea, au fost inventate noi tehnici pentru îmbunătățirea procesului de măcinare a boabelor de cacao, ciocolata fiind preparată cu lapte și zahăr. Prima formă solidă de ciocolată a fost produsă în 1847, în Anglia, de Fry’s. Săptămâna aceasta, alături de alte produse Brukenthal din ciocolată, vă prezentăm un cadou sau un suvenir prețios, cu ambalaj inspirat de estetica baroc, realizat în parteneriat cu Societatea comercială sibiană Chocolate Delice”, a spus dr. Alexandru Constantin Chituță, coordonatorul proiectului.


Potrivit Andreeia Budulan, din partea Chocolate Delice, cutiile de ciocolată “Baroc”conțin o selecție de trufe artizanale din ciocolată belgiană cu arahide, mentă, lavandă sau cafea. Cutiile mici costă 19 lei, cele mari 38 de lei.

Evenimentul de la Muzeul Național “Brukenthal” se înscrie în specificul manifestărilor “Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019”.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania