fbpx
8.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SIBIUCiocolata “Baroc” - un nou produs personalizat lansat la Muzeul Național “Brukenthal”...

Ciocolata “Baroc” – un nou produs personalizat lansat la Muzeul Național “Brukenthal” din Sibiu

Publicat în

spot_img
spot_img

Vizitatorii Muzeului Național “Brukenthal” din Sibiu se pot răsfăța cu un nou produs personalizat. Ciocolata “Baroc” a fost lansată la sfârșitul acestei săptămâni în grădina Palatului din Piața Mare și poate fi achiziționată din magazinele Muzeului.

“După cucerirea aztecilor de către spanioli, ciocolata lichidă a fost importată în Europa și, la 1602, și-a deschis drumul din Spania spre Austria, pentru a se răspândi pe întreg continentul. În secolul al XVIII-lea, au fost inventate noi tehnici pentru îmbunătățirea procesului de măcinare a boabelor de cacao, ciocolata fiind preparată cu lapte și zahăr. Prima formă solidă de ciocolată a fost produsă în 1847, în Anglia, de Fry’s. Săptămâna aceasta, alături de alte produse Brukenthal din ciocolată, vă prezentăm un cadou sau un suvenir prețios, cu ambalaj inspirat de estetica baroc, realizat în parteneriat cu Societatea comercială sibiană Chocolate Delice”, a spus dr. Alexandru Constantin Chituță, coordonatorul proiectului.


Potrivit Andreeia Budulan, din partea Chocolate Delice, cutiile de ciocolată “Baroc”conțin o selecție de trufe artizanale din ciocolată belgiană cu arahide, mentă, lavandă sau cafea. Cutiile mici costă 19 lei, cele mari 38 de lei.

Evenimentul de la Muzeul Național “Brukenthal” se înscrie în specificul manifestărilor “Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019”.

Redactia

Articole recente

Statul român ar putea plăti despăgubiri de până la 6,7 miliarde de dolari în procesul pentru aurul de la Roșia Montană

Executivul a menţionat că eventualele căi de atac la care ar putea face apel autorităţile române în acest caz se regăsesc în "Convenţia pentru reglementarea diferendelor relative la investiţii între state şi persoane ale altor state, încheiată la Washington la 18 martie 1965, ratificată prin Decretul Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România nr.62/1975".

STUDIU | Elevii români au încredere mai mare în instituţiile europene decât în cele naţionale

Rezultatele raportului european ICCS (International Civic and Citizenship Education Study) ne oferă date extrem de interesante, din perspectiva proiecţiei pentru viitor a ceea ce înseamnă cetăţenia europeană şi aderenţa la valorile de bază ale acesteia.

Psihologia, cel mai nou program de studii de licenţă la UMFST G.E. Palade Târgu Mureş

Admiterea la Psihologie se va realiza pe bază de concurs de dosare, iar criteriile de selecţie sunt stabilite pe baza mediei ponderate dintre media generală a anilor de studii pentru clasele IX-XI (60%) şi media aritmetică la disciplina relevantă (limba şi literatura română) pentru clasele IX-XI (40%).

Al doilea focar de rabie, confirmat la o vulpe în județul Satu Mare

Al doilea focar de rabie a fost confirmat la o vulpe în localitatea Micula Nouă

Mai multe articole de același fel

Salvamontist mort într-o avalanşă la Bâlea Lac, după ce a fost aruncat peste stânci

Salvamontistul care a decedat se afla în timpul liber și a fost prins într-o avalanşă de mari dimensiuni. Decesul a survenit în urma impactului cu nişte stânci peste care a fost aruncat de avalanşă.