fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI ALBAPapa Francisc, în cartierul romilor, la Blaj: Cer iertare, în numele Bisericii,...

Papa Francisc, în cartierul romilor, la Blaj: Cer iertare, în numele Bisericii, pentru momentele când, de-a lungul istoriei, v-am discriminat, maltratat

Publicat în

spot_img
spot_img

Papa Francisc a cerut iertare romilor, în numele Bisericii, pentru momentele când, de-a lungul istoriei, au fost discriminaţi, maltrataţi. Papa Francisc se află la comunitatea de romi din Blaj, acesta fiind ultimul moment al vizitei sale în România, înaintea ceremoniei de rămas bun de pe Aeroportul din Sibiu. Suveranul Pontif a omagiat, în mesajul rostit la finalul ceremoniei de pe Câmpia Libertăţii de la Blaj, fiii Bisericii Greco-Catolice care, de trei secole, dau mărturie, cu ardoare apostolică, despre credinţa voastră.

El a mulţumit lui Dumnezeu că i-a oferit posibilitatea să se roage alături de pelerini. Potrivit evaluarii Comitetului Interministerial pentru Securitate “Vizită Papa Francisc 2019” la evenimentele publice ale Sanctităţii Sale din Blaj au participat peste 120.000 de pelerini. Papa Francisc a afirmat duminică, pe Câmpia Libertăţii, de la Blaj, că aceste ţinuturi cunosc bine ceea ce înseamnă suferinţa oamenilor atunci când greutatea ideologiei sau regimului este mai puternică decât viaţa şi se pune deasupra a toate. ” Voi aţi suferit din cauza discursurilor şi acţiunilor bazate pe discreditare, care duceau până la expulzarea şi distrugerea aceluia care nu putea să se apere”, a spus Sanctitatea Sa în cadrul ceremoniei de beatificare a celor 7 episcopi martiri. La finalul ceremoniei, Papa a primit o icoană reprezentându-i pe cei 7 episcopi. 100.000 de oameni l-au aşteptat pe traseu şi pe Câmpia Libertăţii. Cei şapte episcopi greco-catolici martiri beatificaţi sunt Valeriu Traian Frenţiu, Vasile Aftenie, Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu, Ioan Bălan, Alexandru Rusu şi Iuliu Hossu. Duminică este ultima zi a vizitei Papei Francisc în România.

„Cer iertare, în numele Bisericii, pentru momentele când, de-a lungul istoriei, v-am discriminat, maltratat şi v-m privit într-o manieră greşită, cu privirea lui Cain, şi nu a lui Abel”, a spus Suveranul Pontif în discursul rosit în biserica din carterul „Barbu Lăutaru”, din Blaj, locuit preponderent de romi.

Papa Francisc se află la comunitatea de romi din Blaj, acesta fiind ultimul moment al viziteu sale în România, înaintea ceremoniei de rămas bun de pe Aeroportul din Sibiu.

Redactia

Articole recente

Aterizare de urgenţă pe Aeroportul Timişoara în urma unei ameninţări cu bombă

”A fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Pasagerii sunt evacuaţi din avion”, au transmis reprezentanţii ISU Timiş.

La Alba Iulia se deschide sezonul de turism cultural şi istoric în 1 mai

Vor fi reluate spectacolele de reconstituire istorică antică şi schimbul de gardă, evenimente care atrag un număr mare de turişti în fiecare an

”Timișoara Muzicală” își va deschide peste câteva zile porțile, în capitala Banatului

Opera Gala, Turandot sau Otello sunt doar câteva dintre spectacolele de operă la care timișorenii și nu numai își pot cumpăra deja bilete, în vreme ce Filarmonica Banatul este pregătită să pună în scenă o serie de recitaluri și concerte simfonice care cu siguranță vor satisface și cele mai exigente pretenții ale melomanilor.

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Mai multe articole de același fel