Papa Francisc oficiază ceremonia de beatificare a celor 7 episcopi martiri. Papa Francisc a sosit duminică la Blaj., unde 100.000 de oameni l-au aşteptat pe traseu şi pe Câmpia Libertăţii. La intrarea în oraş, Papa s-a urcat în papamobil. Anterior, preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa au sosit pe Câmpia Libertăţii, fiind aclamaţi de mulţime. Şapte episcopi greco-catolici martiri, reprezentanţi ai Bisericii Române Unite – Valeriu Traian Frenţiu, Vasile Aftenie, Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu, Ioan Bălan, Alexandru Rusu şi Iuliu Hossu – vor fi beatificaţi în cadrul ceremoniei de duminică, în ultima zi a vizitei Papei Francisc în România.

Potrivit evaluării din acest moment a  Comitetului Interministerial pentru Securitate “Vizită Papa Francisc 2019″. lla evenimentele publice ale Sanctităţii Sale de la Blaj şi pe traseele de deplasare participă 100.000 de pelerini.

Pe bulevardul principal al oraşului, Papa a fost ovaţionat de numeroşi oameni.

În jurul orei 17:00, Papa Francisc îşi încheie vizita în România, urmând să plece cu un avion Tarom care va decola de pe Aeroportul din Sibiu.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania