fbpx
16.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI ALBAUltima zi a vizitei Papei în România: Papa Francisc oficiază ceremonia de...

Ultima zi a vizitei Papei în România: Papa Francisc oficiază ceremonia de beatificare a celor 7 episcopi martiri în prezenţa a 100.000 de oameni

Publicat în

spot_img
spot_img

Papa Francisc oficiază ceremonia de beatificare a celor 7 episcopi martiri. Papa Francisc a sosit duminică la Blaj., unde 100.000 de oameni l-au aşteptat pe traseu şi pe Câmpia Libertăţii. La intrarea în oraş, Papa s-a urcat în papamobil. Anterior, preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa au sosit pe Câmpia Libertăţii, fiind aclamaţi de mulţime. Şapte episcopi greco-catolici martiri, reprezentanţi ai Bisericii Române Unite – Valeriu Traian Frenţiu, Vasile Aftenie, Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu, Ioan Bălan, Alexandru Rusu şi Iuliu Hossu – vor fi beatificaţi în cadrul ceremoniei de duminică, în ultima zi a vizitei Papei Francisc în România.

Potrivit evaluării din acest moment a  Comitetului Interministerial pentru Securitate “Vizită Papa Francisc 2019″. lla evenimentele publice ale Sanctităţii Sale de la Blaj şi pe traseele de deplasare participă 100.000 de pelerini.

Pe bulevardul principal al oraşului, Papa a fost ovaţionat de numeroşi oameni.

În jurul orei 17:00, Papa Francisc îşi încheie vizita în România, urmând să plece cu un avion Tarom care va decola de pe Aeroportul din Sibiu.

Articole recente

Pompierii din Orăștie au salvat un bărbat care a căzut de pe un pod, de la o înălţime de 5 metri

El a fost transportat în stare de conştienţă la spitalul din Orăştie, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

Universitatea Politehnica Timișoara a investit, în cursul acestei veri, peste 600.000 de euro pentru pregătirea spațiilor de învățământ

Noul an de învățământ începe sub auspicii bune pentru cei peste 13.000 de studenți, dintre care aproape 3.000 în anul I.

Viktor Orbán: Ungaria nu va susţine Ucraina în niciun for internaţional dacă nu restabileşte drepturile minorităţii maghiare

Ucraina "hărţuieşte" de ani de zile şcolile ungare, cu scopul "de a le transforma în şcoli ucrainene, sau, dacă nu reuşesc, atunci vor să le închidă", a acuzat Orbán.

Guvernul a adoptat proiectul de lege privind „oprirea risipei bugetare”

Faţă de forma lansată în consultare publică de Ministerul Finanţelor, au fost adoptate o serie de modificări

Mai multe articole de același fel