fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MUREȘAu început înscrierile la SimFest 2019

Au început înscrierile la SimFest 2019

Publicat în

spot_img
spot_img

S-a dat startul înscrierilor la Festivalul Internaţional al Televiziunilor şi Producătorilor Independenţi SIMFEST, competiție care se desfășoară la Tîrgu Mureș în perioada 26 august – 1 septembrie. Data limită pentru înscrieri este 21 iulie 2019.

SIMFEST este un festival – competiție de televiziune, singurul de acest fel din România și unul din puținele de gen din Europa. Este organizat în fiecare an, la sfârșitul lunii august, de ”Asociația culturală SIMFEST pentru sprijinirea și promovarea creatorilor din media și artele vizuale”. Organizatorii militează pentru profesionalism și pentru libertatea de exprimare a jurnaliștilor și a creatorilor din media. Festivalul promovează, în același timp, jurnalismul local și mass-media comunitare.

Este punctul anual de întâlnire a specialiştilor lumii televiziunii din România și, în ultimii ani, din Europa, a studenţilor, a producătorilor indepedenţi şi a pasionaţilor de media, o competiţie menită să identifice şi să formeze valori şi talente, pentru a le acorda validarea necesară şi pentru a le pune în legatură cu mediul în care se pot dezvolta. Este o competiţie şi, în acelaşi timp, o şcoală de media şi un eveniment cultural.

Competiția este deschisă tuturor realizatorilor de televiziune, reporterilor, cameramanilor şi producătorilor de televiziune din țară și din străinătate, dar şi realizatorilor independenţi (free-lanceri), studenţilor şi corespondenţilor teritoriali ai televiziunilor centrale, caselor de producție, precum și tuturor creatorilor multimedia. Ea se desfăşoară pe opt secţiuni. În mod exceptional, ediția 2019 are, la fel ca precedent, o secțiune specială, intitulată CENTENAR.

Școala de Vară pentru jurnaliști și creatori din media  a fost înființată și inclusă în festival în 2007, iar prin intermediul ei SIMFEST a devenit în ultimii ani singura instituție din țară de educație non-formală a creatorilor din media, în special din audiovizual. Printre masterclass-urile programate în acest an se numără: imaginea de film și televiziune (Ovidiu Gyarmath, director de imagine); editarea imaginii – tehnici utilizate în televiziune, film și publicitate (prof. univ. dr. Laura Baron); regia de film documentar (prof. univ. Copel Moscu, regizor); Știrea de televiziune – comparație între stilurile american, anglo-saxon și est-european (Charles Fletcher, MBE, trainer BBC World Service, corespondent Sky One etc. – Scoția). Toți participanții la festival au acces gratuit la cursuri și masterclass-uri.

Înscrie-te în concurs și vino în august la Tîrgu Mureș să cucerești premiul pe care îl meriți! Intră pe siteul SIMFEST, citește condițiile de participare și regulamentul și alege secțiunea la care vrei să intri în competiție. Nu fi timid: noi punem la bătaie premiile, dar concurenții își câștigă singuri trofeele!

Înscrieri și informații suplimentare s epot obține de pe site-ul oficial al evenimentului: www.simfest.ro

Redactia

Articole recente

Primul audio ghid al Complexului Muzeal Arad va fi lansat odată cu redeschiderea Pinacotecii

Noul spaţiu extins al Complexului Muzeal Arad, unde sunt expuse lucrări din colecţia de pictură europeană a muzeului (a doua jumătate a secolului al XIX-lea şi început de secol XX), va fi redeschis la 1 martie

Mascații au intrat peste un bărbat din Reşiţa, apoi și-au dat seama că au greșit adresa

Bărbatul spune că l-au luat din somn, i-au speriat copilul și i-au pus pistolul la cap. Apoi au zis că au greşit adresa

1978, producția Teatrului Maghiar din Timișoara, deschide lista nominalizărilor UNITER pentru Cel mai bun spectacol

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara anunță cu bucurie că spectacolul său - „1978”, în regia lui Tomi Janežič, a fost nominalizat la două  premii ale Uniunii Teatrale din România

Guvernul a aprobat Normele de aplicare a legii privind sistemul public de pensii 

Normele fac parte din proiectul amplu asumat de către Guvern de a recalcula toate pensiile din sistemul public în spiritul echităţii, contributivităţii şi stabilităţii în muncă

Mai multe articole de același fel

Psihologia, cel mai nou program de studii de licenţă la UMFST G.E. Palade Târgu Mureş

Admiterea la Psihologie se va realiza pe bază de concurs de dosare, iar criteriile de selecţie sunt stabilite pe baza mediei ponderate dintre media generală a anilor de studii pentru clasele IX-XI (60%) şi media aritmetică la disciplina relevantă (limba şi literatura română) pentru clasele IX-XI (40%).

Încep lucrările de construcție a centrului de mari arși din Târgu Mureș

Noua clădire din Târgu Mureș va avea 7 nivele și va cuprinde 5 paturi pentru pacienți critici, 10 paturi pentru terapie intermediară și pentru microchirurgie și chirurgie reconstructivă, secție ATI cu 57 de paturi, 25 de săli de operații distribuite pe două etaje.