fbpx
-1.3 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BISTRIȚA NĂSĂUDEveniment de excepție la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud; vor fi comemorați martirii din...

Eveniment de excepție la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud; vor fi comemorați martirii din închisorile comuniste

Publicat în

spot_img
spot_img

Un eveniment de excepție va avea loc la finalul acestie săptămâni la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud unde, la inițiativa Protopopiatului Ortodox Bistrița și a violonistului Florin Vlad, va fi organizat concertul „IN MEMORIAM” dedicat comemorării victimelor represiunii regimului totalitar comunist din România.

Potrivit mărturiilor, peste 3 milioane de români au trecut prin lagărele de muncă și închisorile comuniste din România. Sute de mii au murit, frământând acest pământ cu sângele și osemintele lor. Printre ei, zeci de călugări, preoți ortodocși și greco-catolici, țărani, muncitori, intelectuali, ofițeri, studenți și elevi. Toți acești martiri au suferit chinuri de neimaginat, gândite și aplicate de un regim ateu și criminal care după ce l-au dat afară pe Dumnezeu, s-au erijat în zei atotputernici. Din motive lesne de înțeles, istoria acestor tragedii a fost uneori răstălmăcită sau trecută cu vederea. 

În acest context, al nevoii de recuperare a realităților istorice petrecute în spațiul concentraționar autohton, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, loc al păstrării și valorificării elementelor identitare păstrate de-a lungul vremurilor, este gazda concertului „IN MEMORIAM” dedicat comemorării martirilor neamului românesc din închisorile comuniste.

Concertul va avea loc sâmbătă, 8 iunie 2019, de la ora 18.00. Intrarea este liberă.

Ioana Pop

Articole recente

Memoria profesorului Barbu Ştefănescu, onorată la Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea

Volumul omagial "Studia Interdisciplinaria - In Memoriam Magistri Barbu Ştefănescu" a fost dedicat amintirii celui care a fost directorul Muzeului Ţării Crişurilor, decan al Facultăţii de Istorie - Geografie, prorector şi director al Centrului de Studii Doctorale al Universităţii din Oradea.

Expoziţia „Samurai. Legendele Japoniei”, vernisată miercuri, în premieră naţională, la Muzeul Naţional Brukenthal

Cu prilejul vernisajului a fost lansat primul catalog despre samurai, la Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu.

Scandalul de la PSD Dumbrăvița continuă | Organizația de partid ar susține candidatul PNL la primărie, în detrimentul omului impus de Alfred Simonis

Conducătorii demiși ai filialei PSD Dumbrăvița, fostul primar Victor Malac și consilierul local Daniel Cioncă, spun că lista celor care nu o vor pe Alina Sperlea - impusă de Alfred Simonis candidat la alegerile locale din acest an - e mult mai mare. În sprijinul lor, cei doi transmit public și o listă a celor care nu susțin această candidatură.

Mai multe articole de același fel