fbpx
22.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CLUJFlorești devine la final de săptămână capitala diasporei; colegii de la Radio...

Florești devine la final de săptămână capitala diasporei; colegii de la Radio ProDiaspora împlinesc 10 ani de activitate

Publicat în

spot_img
spot_img

Radio ProDiaspora împlinește 10 ani de activitate, aniversarea fiind musai una care trebuie sărbătorită cum se cuvine. Astfel, sâmbătă, 8 iunie 2019, de la ora 18:00, la Casa de cultura Florești, județul Cluj, va avea loc spectacolul „Români pentru români”, organizat de Radio ProDiaspora și Asociația ProDiaspora din Germania, în colaborare cu Primăria din Florești.

Evenimentul dorește să aducă în fața publicului clujean valorile culturale ale românilor din diaspora și să prilejuiască sărbătorirea celor zece ani de la înființarea postului de radio, oferind celor prezenți un spectacol din partea echipei Radio ProDiaspora. La spectacol vor participa colegi și prieteni ai postului de Radio Pro Diaspora din România, Olanda, Belgia, Portugalia, Statele Unite, Canada, Germania, Africa de Sud și Australia.

Cu această ocazie va fi lansată și cartea „Radio ProDiaspora, un deceniu de vis”, volum în care se evidențiază toți cei care fac parte din echipă și care cuprinde și rânduri venite de la românii de succes din diaspora. Cartea este editată și îngrijită de scriitorul și publicistul George Roca, din Țara Cangurului – Australia.

Acum zece ani, doi oameni de bună credință, Ecaterina Cîmpean şi Robert Landmann, au pus bazele unui radio on-line făcut „de, cu şi pentru românii din diaspora”. De la cei doi membri fondatori iniţiali, astăzi echipa număra 26, răspândiţi practic pe toate meridianele globului (România, Olanda, Belgia, Portugalia, Germania, Canada, Statele Unite, Africa de Sud,  Australia). Iar dacă în mai 2009, la naşterea sa, Radio ProDiaspora era mai degrabă un „vis”, astăzi el a devenit „Un radio de VIS”, adică „Viaţa, Iubire, Speranţa”, o deviză a echipei de realizatori şi colaboratori ai postului. Intrarea este liberă.

Radio ProDiaspora are licenţa plătită în Germania şi se autosusţine financiar în principal prin contribuţia fianciară a membrilor săi.

Ne alăturăm și noi – cei de la www.stiriletransilvaniei.ro – celor care urează viață lungă acestui post de radio. La mulți ani, dragi colegi!

Articole recente

Alfred Simonis a fost reales în funcţia de preşedinte al PSD Timiş

Simonis se află la cel de-al doilea mandat de preşedinte al PSD Timiş şi a fost unicul candidat pentru această funcţie.

O femeie din Timișoara a murit, după ce a fost stropită cu benzină de soţul ei care apoi i-a dat foc

Agresorul ei a fost cel care a sunat la numărul de urgenţă 112, când şi-a dat seama ce a făcut.

Timișoara a devenit capitala europeană a luminii, la festivalul Lights On

De vineri, Timișoara a devenit capitala europeană a luminii. Acolo a început festivalul Lights On, care va dura 10 zile. Totul la 139 de ani de la momentul în care Timișoara devenea primul oraș din Europa cu străzile iluminate electric.

Antal Árpád: Exemplul din Corsica este un „semnal important” din punct de vedere al autonomiei Ţinutului Secuiesc

Primarului din Sfântu Gheorghe a scris, pe pagina sa de socializare, că anunţul lui Emmanuel Macron “reprezintă o piatră de hotar şi în privinţa minorităţilor naţionale europene!”

Mai multe articole de același fel

Ateliere, demonstrații și degustări de produse inovative la standurile USAMV Cluj-Napoca, în cadrul Noapții Cercetătorilor Europeni

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va fi reprezentată de cadre didactice și studenți de la toate facultățile la evenimentul Noaptea cercetătorilor europeni, vineri, 29 septembrie 2023, pe platoul din fața Sălii Sporturilor ”Horia Demian”.