fbpx
7.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CLUJFlorești devine la final de săptămână capitala diasporei; colegii de la Radio...

Florești devine la final de săptămână capitala diasporei; colegii de la Radio ProDiaspora împlinesc 10 ani de activitate

Publicat în

spot_img
spot_img

Radio ProDiaspora împlinește 10 ani de activitate, aniversarea fiind musai una care trebuie sărbătorită cum se cuvine. Astfel, sâmbătă, 8 iunie 2019, de la ora 18:00, la Casa de cultura Florești, județul Cluj, va avea loc spectacolul „Români pentru români”, organizat de Radio ProDiaspora și Asociația ProDiaspora din Germania, în colaborare cu Primăria din Florești.

Evenimentul dorește să aducă în fața publicului clujean valorile culturale ale românilor din diaspora și să prilejuiască sărbătorirea celor zece ani de la înființarea postului de radio, oferind celor prezenți un spectacol din partea echipei Radio ProDiaspora. La spectacol vor participa colegi și prieteni ai postului de Radio Pro Diaspora din România, Olanda, Belgia, Portugalia, Statele Unite, Canada, Germania, Africa de Sud și Australia.

Cu această ocazie va fi lansată și cartea „Radio ProDiaspora, un deceniu de vis”, volum în care se evidențiază toți cei care fac parte din echipă și care cuprinde și rânduri venite de la românii de succes din diaspora. Cartea este editată și îngrijită de scriitorul și publicistul George Roca, din Țara Cangurului – Australia.

Acum zece ani, doi oameni de bună credință, Ecaterina Cîmpean şi Robert Landmann, au pus bazele unui radio on-line făcut „de, cu şi pentru românii din diaspora”. De la cei doi membri fondatori iniţiali, astăzi echipa număra 26, răspândiţi practic pe toate meridianele globului (România, Olanda, Belgia, Portugalia, Germania, Canada, Statele Unite, Africa de Sud,  Australia). Iar dacă în mai 2009, la naşterea sa, Radio ProDiaspora era mai degrabă un „vis”, astăzi el a devenit „Un radio de VIS”, adică „Viaţa, Iubire, Speranţa”, o deviză a echipei de realizatori şi colaboratori ai postului. Intrarea este liberă.

Radio ProDiaspora are licenţa plătită în Germania şi se autosusţine financiar în principal prin contribuţia fianciară a membrilor săi.

Ne alăturăm și noi – cei de la www.stiriletransilvaniei.ro – celor care urează viață lungă acestui post de radio. La mulți ani, dragi colegi!

Redactia

Articole recente

Politica românească, un adevărat “Dejun pe iarbă”

Ultimele săptămâni de erori imputate altora (a se citi “politică”), prezentate abundent prin intermediul tuturor mijloacelor de comunicare în masă, ne transformă pe noi, românii, în adevărați “voyeuri” ai unui tablou plin de atâta nesimțire babilonică încât până și celebrul Eduard Manet ar fi fost încurcat dacă ar fi fost solicitat să transpună în artă aceste realități halucinante

A kommunizmus áldozatainak emléknapjára

Még a keresztyén lelkekben is ágaskodik az indulat, amikor a kommunizmus áldozatainak a millióira gondolnak. Pedig tudjuk nagyon jól, hogy a krisztusi embert nem ragadhatják el az érzelmei.

Izsák Balázs: Secuii nu renunţă la autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, Izsák Balázs, a anunţat că Ziua Libertăţii Secuilor va fi organizată în 10 martie, la Târgu Mureş, şi că aceasta include şi un marş al secuilor prin oraş, pentru depunerea unei petiţii la Prefectură privind autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Mai multe articole de același fel

UBB a creat cea mai avansată platformă de imagistică biomedicală din România

Platforma INSPIRE cuprinde în prezent trei centre de cercetare-dezvoltare-inovare, fiecare cu o serie de laboratoare dotate cu aparatură de vârf, care vor susţine cercetare avansată, educaţia de calitate şi servicii inovative.