Radio ProDiaspora împlinește 10 ani de activitate, aniversarea fiind musai una care trebuie sărbătorită cum se cuvine. Astfel, sâmbătă, 8 iunie 2019, de la ora 18:00, la Casa de cultura Florești, județul Cluj, va avea loc spectacolul „Români pentru români”, organizat de Radio ProDiaspora și Asociația ProDiaspora din Germania, în colaborare cu Primăria din Florești.

Evenimentul dorește să aducă în fața publicului clujean valorile culturale ale românilor din diaspora și să prilejuiască sărbătorirea celor zece ani de la înființarea postului de radio, oferind celor prezenți un spectacol din partea echipei Radio ProDiaspora. La spectacol vor participa colegi și prieteni ai postului de Radio Pro Diaspora din România, Olanda, Belgia, Portugalia, Statele Unite, Canada, Germania, Africa de Sud și Australia.

Cu această ocazie va fi lansată și cartea „Radio ProDiaspora, un deceniu de vis”, volum în care se evidențiază toți cei care fac parte din echipă și care cuprinde și rânduri venite de la românii de succes din diaspora. Cartea este editată și îngrijită de scriitorul și publicistul George Roca, din Țara Cangurului – Australia.

Acum zece ani, doi oameni de bună credință, Ecaterina Cîmpean şi Robert Landmann, au pus bazele unui radio on-line făcut „de, cu şi pentru românii din diaspora”. De la cei doi membri fondatori iniţiali, astăzi echipa număra 26, răspândiţi practic pe toate meridianele globului (România, Olanda, Belgia, Portugalia, Germania, Canada, Statele Unite, Africa de Sud,  Australia). Iar dacă în mai 2009, la naşterea sa, Radio ProDiaspora era mai degrabă un „vis”, astăzi el a devenit „Un radio de VIS”, adică „Viaţa, Iubire, Speranţa”, o deviză a echipei de realizatori şi colaboratori ai postului. Intrarea este liberă.

Radio ProDiaspora are licenţa plătită în Germania şi se autosusţine financiar în principal prin contribuţia fianciară a membrilor săi.

Ne alăturăm și noi – cei de la www.stiriletransilvaniei.ro – celor care urează viață lungă acestui post de radio. La mulți ani, dragi colegi!

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania