ISU Arad a transmis locuitorilor din localitățile Archiș, Beliu, Craiva, Hășmaș, Cărand, Moneasa și Ignești mesajul RO-Alert prin care îi sfătuiește să se adăpostească și să evite spațiile deschise, în aceste zone fiind în vigoare un COD PORTOCALIU de grindină și averse puternice în această după masă

De asemenea, un cod galben de vreme severă imediată a fost emis în urmă cu puțin timp pentru județele Arad și Timiș.

În județul Arad sunt vizate localitățile Pecica, Nădlac, Secusigiu, Zimandu Nou, Semlac, Livada, Șeitin, Iratoșu, Șofronea și Peregu Mare.

În aceste zone vor fi intensificări de scurtă durată a vântului, descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni și averse care vor cumula 25/30 l/mp.

Și în județul Bihor este în vigoare o avertizare COD PORTOCALIU pentru localitățile Ștei, Finiș, Lunca, Cociuba Mare, Rieni, Șoimi, Vașcău, Olcea, Uileacu de Beiuș, Tărcaia, Căpâlna, Lazuri de Beiuș. Aici sunt așteptate căderi de grindină de dimensiuni medii, averse care vor cumula 35-40 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie, descărcări electrice.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.