fbpx
9.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BISTRIȚA NĂSĂUDMinerale, pietre semiprețioase și fosile din diverse ere geologice - în...

Minerale, pietre semiprețioase și fosile din diverse ere geologice – în week-end la Muzeul din Bistrița-Năsăud

Publicat în

spot_img
spot_img

Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud, Secţia de Ştiinţele Naturii, aniversează 25 de ani de la primul Salon de minerale, fosile şi geme, ocazie cu care organizează o expoziție cu vânzare.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu S.C. ICPE Bistriţa S.A., și va avea loc în incinta Muzeului Bistriţa în perioada 7-9 iunie 2019, între orele 10ºº – 20ºº. În cadrul evenimentului va avea loc și conferinţa: ”Șase ani geolog în Chile’”, susținută de Oscar Edelstein, geolog din Baia-Mare, la care bistrițenii sunt invitați să participe vineri, 7 iunie, ora 14ºº.

Alături de colecțiile de minerale, pietre semiprețioase și ornamentale, vor fi expuse eşantioane de “flori de mină” și minerale brute din România și din străinătate, fosile din diverse ere geologice, dar și lemn fosilizat.

Va fi etalată, de asemenea, o gamă variată de obiecte de podoabă: medalioane, brăţări, pandantive, coliere, cercei, inele, broșe, semne de carte etc., realizate din peste 60 de tipuri de minerale, provenite de pe aproape toate continentele.

La salon vor fi prezenți colecţionari şi comercianţi de minerale, fosile, geme și roci din Baia Mare, Satu Mare, Timişoara, Târgu-Mureș, Bistriţa, Sângeorz-Băi.

Ioana Pop

Articole recente

Cel mai vechi muzeu din România poate fi vizitat gratuit, duminică, cu ocazia împlinirii a 207 ani de la deschidere

Muzeul Naţional Brukenthal aniversează 207 ani de la deschiderea publică

Parlamentul României va găzdui o expoziţie cu fotografii din Ţinutul Secuiesc şi regiunea în care trăiesc ceangăii

Expoziţia intitulată "Paradisul evitat", cu imagini din Ţinutul Secuiesc şi regiunea în care trăiesc ceangăi, a artistului fotograf Gyula Ádám, originar din Miercurea Ciuc, urmează să fie vernisată, în data de 5 martie, la Bucureşti, în Parlamentul României.

ADR Vest a lansat un nou apel de proiecte | Peste 40 de milioane de euro pentru firmele din Regiunea Vest

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a lansat un nou apel de proiecte în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027, destinat microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii din regiune, care au la dispoziție 41,25 milioane euro pentru investiții.

Papa Francisc a numit Nunţiul Apostolic în România şi Republica Moldova

Papa Francisc l-a numit pe Excelenţa Sa, Mons. Giampiero Gloder, Arhiepiscop titular de Telde, Nunţiu Apostolic în România şi Republica Moldova.

Mai multe articole de același fel