Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud, Secţia de Ştiinţele Naturii, aniversează 25 de ani de la primul Salon de minerale, fosile şi geme, ocazie cu care organizează o expoziție cu vânzare.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Evenimentul este organizat în parteneriat cu S.C. ICPE Bistriţa S.A., și va avea loc în incinta Muzeului Bistriţa în perioada 7-9 iunie 2019, între orele 10ºº – 20ºº. În cadrul evenimentului va avea loc și conferinţa: ”Șase ani geolog în Chile’”, susținută de Oscar Edelstein, geolog din Baia-Mare, la care bistrițenii sunt invitați să participe vineri, 7 iunie, ora 14ºº.

Alături de colecțiile de minerale, pietre semiprețioase și ornamentale, vor fi expuse eşantioane de “flori de mină” și minerale brute din România și din străinătate, fosile din diverse ere geologice, dar și lemn fosilizat.

Va fi etalată, de asemenea, o gamă variată de obiecte de podoabă: medalioane, brăţări, pandantive, coliere, cercei, inele, broșe, semne de carte etc., realizate din peste 60 de tipuri de minerale, provenite de pe aproape toate continentele.

La salon vor fi prezenți colecţionari şi comercianţi de minerale, fosile, geme și roci din Baia Mare, Satu Mare, Timişoara, Târgu-Mureș, Bistriţa, Sângeorz-Băi.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania