fbpx
22.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘZeci de gospodării din zona montană a județului Timiș, inundate de torenții...

Zeci de gospodării din zona montană a județului Timiș, inundate de torenții de pe versanți; prăpăd și în Arad

Publicat în

spot_img
spot_img

Pompierii au intervenit marţi după-amiază cu bărci şi motopompe de mare capacitate pentru înlăturarea apei din zeci de gospodării şi de pe străzi din două localităţi din zona de est a judeţului Timiş, aflată sub cod portocaliu de ploi şi grindină.

„La Detaşamentul de pompieri Lugoj s-a dispus creşterea capacităţii operaţionale. Sunt afectate mai grav Bara, Cladova şi la Ierşnic, unde avem 40 de gospodării inundate, întrucât apa se scurge de pe versanţi. Începând cu ora 15,30 a fost activată grupa operativă, iar de la 17,50 s-a activat centrul judeţean de coordonare şi conducere a intervenţiei, la sediul ISU Timiş. În Bara sunt 30 de gospodării afectate şi se intervine cu două bărci, două motopompe de mare capacitate, trei autospeciale şi un microbuz. La Cladova, se intervine cu două motopompe, o autospecială şi 4 subofiţeri”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea.

Au mai fost inundate curţi în Sânnicolau Mare şi Făget.

Și în județul Arad, mai multe localităţi au fost afectate de ploile torenţiale, pe alocuri cu grindină, astfel că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) a trimis în ajutor echipaje cu motopompe pentru evacuarea apelor din gospodării.

Purtătorul de cuvânt al ISU Arad, George Pleşca, a declarat că o viitură formată la Sebiş, după ce apele s-au scurs de pe dealuri, a luat o vacă gestantă, care a fost dusă câteva sute de metri, fiind recuperată în viaţă de către pompieri. În zonă au fost inundate şi curţi şi grădini.

Şi în localităţi din zona Gurahonţ au fost inundate gospodării, iar pompierii intervin pentru a ajuta localnicii să evacueze apa.

De asemenea, în judeţ s-au înregistrat vijelii, mai ales pe Valea Mureşului, fiind rupţi copaci care au căzut inclusiv pe şosele.

Marţi după-amiază, judeţul Arad a fost sub atenţionare de cod portocaliu de ploi torenţiale şi grindină, fiind prognozate cantităţi de până la 45 de litri pe metru pătrat.

Sursa: Agerpres, ISU

Articole recente

Alfred Simonis a fost reales în funcţia de preşedinte al PSD Timiş

Simonis se află la cel de-al doilea mandat de preşedinte al PSD Timiş şi a fost unicul candidat pentru această funcţie.

O femeie din Timișoara a murit, după ce a fost stropită cu benzină de soţul ei care apoi i-a dat foc

Agresorul ei a fost cel care a sunat la numărul de urgenţă 112, când şi-a dat seama ce a făcut.

Timișoara a devenit capitala europeană a luminii, la festivalul Lights On

De vineri, Timișoara a devenit capitala europeană a luminii. Acolo a început festivalul Lights On, care va dura 10 zile. Totul la 139 de ani de la momentul în care Timișoara devenea primul oraș din Europa cu străzile iluminate electric.

Antal Árpád: Exemplul din Corsica este un „semnal important” din punct de vedere al autonomiei Ţinutului Secuiesc

Primarului din Sfântu Gheorghe a scris, pe pagina sa de socializare, că anunţul lui Emmanuel Macron “reprezintă o piatră de hotar şi în privinţa minorităţilor naţionale europene!”

Mai multe articole de același fel

Timișoara a devenit capitala europeană a luminii, la festivalul Lights On

De vineri, Timișoara a devenit capitala europeană a luminii. Acolo a început festivalul Lights On, care va dura 10 zile. Totul la 139 de ani de la momentul în care Timișoara devenea primul oraș din Europa cu străzile iluminate electric.