fbpx
22.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI ARADCNAIR a depus documentația pentru realizarea drumului expres Arad - Oradea, un...

CNAIR a depus documentația pentru realizarea drumului expres Arad – Oradea, un proiect de 1,35 miliarde de euro

Publicat în

spot_img
spot_img

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a depus, joi, primele documentaţii la autorităţi, respectiv la Consiliile Judeţene Arad şi Bihor, pentru realizarea drumului expres Arad – Oradea, un proiect de 1,35 miliarde de euro, la care lucrările ar urma să înceapă în 2021.

Şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara, Cristian Ispravnic, a declarat, într-o conferinţă de presă, că la Consiliul Judeţean Arad şi la Consiliul Judeţean Bihor au fost depuse documentele în vederea obţinerii certificatului de urbanism pentru realizarea drumului expres.

Pentru acest proiect, studiul de fezabilitate are avizul Ministerului Transporturilor încă din 2008 şi urmează obţinerea acordului de mediu şi pregătirea documentaţiei pentru licitaţia de atribuire a proiectării şi execuţiei lucrărilor.

Ispravnic a precizat că licitaţia ar putea fi publicată pe SEAP anul acesta, cel târziu anul viitor, iar lucrările la drumul expres ar urma să fie împărţire în loturi, pentru că este vorba de o lungime de 134,6 kilometri.

Conform şefului DRDP Timişoara, finanţarea proiectului se va face prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, iar contractul de finanţare ar urma să fie semnat spre sfârşitul acestui an.

„Necesitatea realizării cât mai repede a acestui proiect pleacă de la faptul că DN 79 (Arad – Oradea – n.r.) are un trafic de autostradă, conform studiilor”, a declarat Cristian Ispravnic.

Drumul va avea profil de autostradă cu trei benzi de circulaţie pe sens pe o distanţă de 14,6 kilometri, profil de autostradă cu două benzi pe sens pe o distanţă de 43,5 kilometri şi profil de drum expres cu două benzi pe sens pe 76,4 kilometri. Proiectul include realizarea a cinci drumuri de legătură cu profile diferite, realizarea a 66 de poduri, pasaje sau viaducte şi a 12 noduri rutiere.

Drumul expres ar urma să fie legat de autostrăzile A3 şi A1.

Articole recente

Alfred Simonis a fost reales în funcţia de preşedinte al PSD Timiş

Simonis se află la cel de-al doilea mandat de preşedinte al PSD Timiş şi a fost unicul candidat pentru această funcţie.

O femeie din Timișoara a murit, după ce a fost stropită cu benzină de soţul ei care apoi i-a dat foc

Agresorul ei a fost cel care a sunat la numărul de urgenţă 112, când şi-a dat seama ce a făcut.

Timișoara a devenit capitala europeană a luminii, la festivalul Lights On

De vineri, Timișoara a devenit capitala europeană a luminii. Acolo a început festivalul Lights On, care va dura 10 zile. Totul la 139 de ani de la momentul în care Timișoara devenea primul oraș din Europa cu străzile iluminate electric.

Antal Árpád: Exemplul din Corsica este un „semnal important” din punct de vedere al autonomiei Ţinutului Secuiesc

Primarului din Sfântu Gheorghe a scris, pe pagina sa de socializare, că anunţul lui Emmanuel Macron “reprezintă o piatră de hotar şi în privinţa minorităţilor naţionale europene!”

Mai multe articole de același fel

Ziua Aradului a fost sărbătorită la Pécs, în Ungaria

Ziua Orașului Pécs a fost sărbătorită la Arad în data de 21 august 2023, în cadrul Zilelor Aradului, cu o expoziție și un concert de orgă susținut la Palatul Cultural Arad.

Spectacole-studio, în octombrie, la Teatrul Szigligeti din Oradea

Pentru luna următoare, Teatrul Szigligeti Oradea a programat mai multe spectacole la Sala Transilvania. Instituția de teatru maghiar folosește noul spațiu din luna martie a acestui an.