fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CLUJŞase filme ale cinematografiei din Ungaria, prezentate în Ziua Maghiară la TIFF

Şase filme ale cinematografiei din Ungaria, prezentate în Ziua Maghiară la TIFF

Publicat în

spot_img
spot_img

Şase filme ale cinematografiei din Ungaria au fost prezentate, joi, într-o conferinţă de presă, de către regizorii lor, în cadrul Zilei Maghiare de la TIFF.18.

„Ca în fiecare an, cele mai premiate filme produse recent în Ungaria şi cei mai importanţi regizori ai momentului îşi întâlnesc publicul din România la TIFF. Nelipsite din marile festivaluri, inspirate din cele mai intime experienţe personale sau puternic ancorate în realitatea socială, filmele din Ziua Maghiară vor îmbogăţi programul cu şase poveşti remarcabile. Secţiunea este prezentată de Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti, Filmtett şi Hungarian National Film Fund”, se arată într-o informare a organizatorilor.

Cele şase filme sunt documentarul „Lecţii simple”, al regizoarei Zurbó Dorottya, „Valea cu flori”, al regizorului Laszlo Csuja, „Sper să mori data viitoare” (regizorul Schwechtje Mihaly), „Ruben Brandt, colecţionar” (Milorad Krstic), „Versuri pocite” (regizorul Gábor Reisz), „Glasul Domnului” (György Pálfi).

„E vorba de o refugiată care a venit din Somalia în 2015. Atunci încă nu a existat această criză a refugiaţilor, respectiv nu a fost o dezbatere în Europa pe această temă. Aşa a ajuns într-o casă de copii din Ungaria, între câteva sute de refugiaţi băieţi”, a spus, în conferinţa de presă, Zurbo Dorottya despre documentarul „Lecţii simple”.

Palfi Gyorgy a spus că filmul său este bazat pe un roman care i-a plăcut foarte mult.

„În Ungaria are restricţionare până la 12 ani şi m-aş bucura foarte tare dacă ar veni să-l vadă cât mai mulţi tineri”, a spus şi Schwechtje Mihaly despre filmul său.

TIFF.18 are loc în perioada 31 mai – 9 iunie.

Redactia

Articole recente

Mascații au intrat peste un bărbat din Reşiţa, apoi și-au dat seama că au greșit adresa

Bărbatul spune că l-au luat din somn, i-au speriat copilul și i-au pus pistolul la cap. Apoi au zis că au greşit adresa

1978, producția Teatrului Maghiar din Timișoara, deschide lista nominalizărilor UNITER pentru Cel mai bun spectacol

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara anunță cu bucurie că spectacolul său - „1978”, în regia lui Tomi Janežič, a fost nominalizat la două  premii ale Uniunii Teatrale din România

Guvernul a aprobat Normele de aplicare a legii privind sistemul public de pensii 

Normele fac parte din proiectul amplu asumat de către Guvern de a recalcula toate pensiile din sistemul public în spiritul echităţii, contributivităţii şi stabilităţii în muncă

Migranţii care au ajuns în România şi au viză naţională de scurtă şedere ar putea să beneficieze, după 31 martie, de aplicarea acquis-ului Schengen

Șeful Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, chestorul de poliţie Marin Bondar, spune că este nevoie ca UE să decidă măsuri compensatorii pentru a limita migraţia ilegală după 31 martie

Mai multe articole de același fel

UBB a creat cea mai avansată platformă de imagistică biomedicală din România

Platforma INSPIRE cuprinde în prezent trei centre de cercetare-dezvoltare-inovare, fiecare cu o serie de laboratoare dotate cu aparatură de vârf, care vor susţine cercetare avansată, educaţia de calitate şi servicii inovative.