fbpx
24.7 C
Cluj-Napoca
AcasăECONOMIETopul FORBES al celor mai bune orașe pentru afaceri; șapte din primele...

Topul FORBES al celor mai bune orașe pentru afaceri; șapte din primele zece sunt din Transilvania

Publicat în

spot_img
spot_img

FORBES România a dat publicității Topul 40 al celor mai bune orașe pentru afaceri din România. Ajuns la a șaptea ediție, topul celebrei reviste Forbes demonstrează că șapte din primele zece orașe, care sunt cele mai propice pentru afaceri, sunt din Transilvania. Schimbările față de anul trecut sunt importante, iar numărul criteriilor luate în calcul este cel mai extins de până acum.  

Metodologia prin care au fost departajate orașele – s-au analizat pe de o parte peformanțele pe care le-au avut reședințele de județ, polii de business din fiecare unitate administrativă, dar și rezultatele înregistrate la nivelul întregului județ – este bazată pe criterii precum: Produsul Intern Brut, salariul mediu, stocul de investiții străine directe, rata șomajului, numărul de firme active, cifra de afaceri și profitul net mediu, dar și rețeaua de drumuri publice modernizate și căile ferate, precum și stocul de locuințe sau numărul de unități de învățământ.

Toți acești indicatori au fost corelați cu dimensiunea populației și au fost acordate anumite bonificații pentru zonele care aveau unul sau mai multe aeroporturi în apropiere, dar și pentru cele care aveau în derulare mai multe proiecte de tip smart-city.

Datele statistice au ca surse Institutul Național de Statistică, Comisia Națională de Strategie și Prognoză, Oficiul Național al Registrului Comerțului, Ministerul Finanțelor Publice și termene.ro.

Dincolo de evoluțiile mai mult sau mai puțin spectaculoase, scopul acestui clasament rămâne același: identificarea discrepanțelor economice dintre principalele orașe din România, a avantajelor pe care le oferă acestea pentru posibilii investitori și, în cele din urmă, pentru atingerea potențialului pe care fiecare dintre orașe și comunități îl are din perspectiva nivelului de trai.


Forbes Best Cities 2019, locul 1: București

Forbes Best Cities 2019, locul 2: Timișoara

Forbes Best Cities 2019, locul 3: Cluj-Napoca

Forbes Best Cities 2019, locul 4: Arad

Forbes Best Cities 2019, locul 5: Alba Iulia

Forbes Best Cities 2019, locul 6: Sibiu

Forbes Best Cities 2019, locul 7: Brașov

Forbes Best Cities 2019, locul 8: Oradea

Forbes Best Cities 2019, locul 9: Constanța

Forbes Best Cities 2019, locul 10: Iași

Articole recente

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică în şase judeţe, până luni dimineaţa

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru şase judeţe, valabilă de duminică după-amiaza până luni dimineaţa, şi o atenţionare Cod galben pentru 10 judeţe, valabilă până luni dimineaţa

Doi morți în urma unei explozii urmate de incendiu într-un apartament din Sibiu

O explozie s-a produs duminică dimineaţă într-un apartament situat la parterul unui bloc din Sibiu, zeci de persoane fiind evacuate. În apartament au fost găsite două persoane decedate.

Templom és egyház

A Szentlélek személyekre történô kitöltetése az elsô Pünkösd után minden keresztyén jutalma.

Începe toamna astronomică

CÂND SE TRECE LA ORA DE IARNĂ

Mai multe articole de același fel

A primit aprobare pentru finanțare un nou fond de investiții care va beneficia de alocare prin PNRR

Fondul va fi generalist și își propune să investească în 7-9 companii cu precădere din sectoare precum retail și distribuție specializată, healthcare, producția alimentară și comerțul cu amănuntul, logistica, servicii financiare și tehnologie.