fbpx
12.6 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATETransavia investeşte 3 milioane de euro într-un Centru Național Pediatric la Alba...

Transavia investeşte 3 milioane de euro într-un Centru Național Pediatric la Alba Iulia

Publicat în

spot_img
spot_img

Transavia, cel mai mare producător de carne de pui de pe plan local, controlat de Ioan Popa, investeşte peste trei milioane de euro într-un spital pentru recuperarea copiilor cu handicap locomotor în Alba Iulia.

Intitulat Transavia Medical Center, proiectul este realizat în parteneriat cu ONG Maria Beatrice din Alba Iulia. În 2017 ONG Maria Beatrice împreună cu societatea Transavia au început construcţia Centrului Pediatric Naţional la Alba Iulia. Finalizarea construcţiei este estimată pentru 2021, finanţarea acestuia fiind asigurată integral de compania Transavia.

În prezent,  se lucrează la acoperişul Modulului 1 al construcţiei (2017-2020), urmează tâmplăria exterioară (ferestre şi uşi exterioare). În 2019 au început  săpăturile pentru Modulul 2 al construcţiei (2019-2021). Centrul nou construit va avea ca activitate: evaluare, diagnoză şi intervenţie timpurie, recuperare medicală copii, terapie şi reabilitare post-traumatică şi post-operatorie, ortopedie şi neurologie pediatrică.

În suprafață desfășurată de 4000 mp pe un teren de 6000 mp, centrul asigură un sistem complet de recuperare, inclusiv 3 bazine de apă (acoperite) cu specific terapeutic pentru copii, terapia asistată de animale și terapie prin joacă în natură, prin amenajarea unui parc specific dedicat.

În suprafaţă desfăşurată de 4.000 mp pe un teren de 6.000 mp, centrul  va avea inclusiv 3 bazine de apă (acoperite) cu specific terapeutic pentru copii, terapia asistată de animale şi terapie prin joacă în natură, prin amenajarea unui parc specific dedicat.

„Sănătatea, educaţia şi sportul sunt doar câteva dintre categoriile pe care Transavia  le-a sprijinit constant prin programe strategice.  În acest an, am făcut un pas înainte şi am decis să ne implicăm efectiv în construcţia acestui centru medical pentru copii, care va purta numele companiei şi va asigura accesul la servicii medicale de recuperare pentru copiii români, a declarat Ioan Popa, preşedintele Transavia.

Transavia este liderul pieţei de carne de pui din România, având peste 2.000 de angajaţi, 28 ferme de creştere a păsărilor şi 4 ferme de producţie vegetală, o fabrică de nutreţuri combinate, 3 abatoare şi o fabrică de procesare a cărnii. Fermele Transavia sunt localizate în 8 judeţe din România, în Alba, Cluj, Sibiu, Braşov, Timiş, Mureş, Harghita şi Caraş Severin, unde anual se produc peste 80.000 de tone de carne de pui. Brandurile companiei sunt Fragedo şi Papane.  Peste 25% la sută din producţia anuală a companiei merge pe piaţa de export, în mai multe ţări europene, precum Marea Britanie, Irlanda, Franţa, Olanda, Ungaria, Grecia, Slovacia, Bulgaria, Italia, Spania şi Croaţia.

Redactia

Articole recente

CJ Maramureș a alocat un milion de lei, fonduri nerambursabile, pentru domeniul culturii

Fondul de un milion de lei a fost aprobat de consilierii judeţeni pentru finanţarea nerambursabilă a proiectelor în domeniul culturii

Șoareci morţi, praf, mucegai și gândaci de bucătărie, găsiți de comisarii de la Protecţia Consumatorului în cantina unui colegiu din Timişoara

Cantina Colegiului Tehnic ”Henri Coandă” din Timişoara a fost închisă de inspectorii de la Protecţia Consumatorului

Teodor Bulza: „Cinstea și gramatica -vocația și crezul vieții mele”

Teodor Bulza: „Cinstea și gramatica -vocația și crezul vieții mele”

Mai multe articole de același fel