Încă un medic a murit în timp ce făcea garda la un centru de permanenţă din judeţul Bihor. „Nu munca sau lipsa banilor omoară prematur un medic de familie în România. Ci lupta pentru respect, pentru recunoaştere, pentru puţin sprijin”, scriu colegii acestuia.

Medicul primar dr. Livia Davidescu, din Craiova, scrie pe Facebook că lista medicilor decedaţi în gardă se prelungeşte cu încă un nume.

“Inca un medic decedat in garda!!! Colegul Stefan Quai, primul mf-ist din Bihor cu contract privat cu CAS (si-a amenajat spatiul din casa pt cabinet medical pe vremea cand toti lucrau inca in cabinetele de stat) s-a dus azi la ceruri. Nu a mai apucat sa iasa din garda efectuata la CP.Abia iesise la pensie, mai facea garzi la CP pt a fi inca activ. Se mutase din Oradea mai la sat pt a fi mai linistit si pt a se putea ocupa mai mult de nepoti. Sa-l ierte D-zeu si sa-l odihneasca!”, scrie pe pagina Gărzile medicilor trebuie considerate vechime în muncă.

La rândul lor, colegii medicului din Bihor care a murit în timpul gărzii scriu că acesta învăţase de mult să lupte, „de când, obligat să fie pe cont propriu, a trebuit să supravieţuiască. Nu să prospere. Să se adapteze la ziua de mâine, când ea nu semăna niciodată cu ziua de azi. Douăzeci de ani a luptat aşa. Iar lupta şi-a luat obolul. Acum se odihneşte, în sfârşit. În pace. Nu, nu munca sau lipsa banilor omoară prematur un medic de familie în România. Ci lupta pentru respect, pentru recunoaştere, pentru puţin sprijin. Şi, uneori, chiar lupta pentru a fi lăsat în pace”.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania