fbpx
5.6 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂUSR și PLUS negociază o alianță politică la toate alegerile care urmează

USR și PLUS negociază o alianță politică la toate alegerile care urmează

Publicat în

spot_img
spot_img

USR și PLUS au decis sâmbătă să demareze negocieri pentru încheierea unei alianțe politice în cadrul căreia cele două partide să participe împreună la toate alegerile care urmează în perioada următoare: prezidențiale, locale și parlamentare.

”În urma ședinței din data de 8 iunie a Consiliului Național (CN) PLUS, președintele partidului, Dacian Cioloș, a primit mandatul de negociere a unei alianțe politice cu USR. În acest proces va avea alături o comisie de negociere a cărei componență a fost stabilită, în cadrul aceleiași ședințe, de către CN PLUS”, a anunțat Liviu Iolu, purtătorul de cuvânt al PLUS.

De cealaltă parte, Comitetul Politic al USR, reunit la Brăila, a ales o delegație despre care au spus că va continua discuțiile cu reprezentanții PLUS privind strategia de colaborare la viitoarele alegeri, începând cu cele prezidențiale.

„După votul covârșitor din 26 mai, oamenii așteaptă de la noi pasul următor. Rezultatele de la europarlamentare ne arată clar că Alianța 2020 USR PLUS chiar poate fi forța politică ce va guverna în 2020. Noi ne propunem să dăm și președintele României, și premierul. Responsabilitatea este uriașă pentru noi și, împreună cu Dacian Cioloș și colegii de la PLUS, vom căuta cele mai eficiente soluții pentru ca speranțele românilor să se materializeze, pentru ca România să revină la normalitate și să reparăm tot răul făcut de PSD și ALDE în ultimii ani”, a declarat Dan Barna, președintele USR.

Comisia de negociere este formată din patru membri ai Comitetului Politic, doi membri ai Biroului Național și este condusă de președintele partidului, Dan Barna.

Cei patru membri aleși de Comitetul Politic sunt Lucian Stanciu-Viziteu, deputat USR, Cosette Chichirău, deputat USR, Allen Coliban, senator USR și Cristian Moș, președinte USR Timiș.

Cei doi membri din Biroul Național vor fi aleși săptămâna viitoare.

În următoarele două săptămâni, delegația USR va discuta cu reprezentanții PLUS și va prezenta câteva scenarii de colaborare la următoarea ședință a Comitetului Politic al USR, care va avea loc pe 22 iunie, la București.

Potrivit USR, cele două partide își propun să meargă împreună la toate alegerile care urmează – prezidențiale, locale și parlamentare.

”Obiectivul comun este să câștigăm alegerile parlamentare din 2020 și să dăm României un guvern onest și competent”, au mai anunțat cei de la USR.

Sursa: g4media.ro

Redactia

Articole recente

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Festivalul ”Săptămâna Haferland” va avea loc între 8 şi 11 august, în zece sate din Ţara Ovăzului

Tema ediţiei din acest an a festivalului este "Istorie, tradiţie şi cultură. Ieri şi azi în Haferland".

Mai multe articole de același fel

Vicepreşedintele CJ Harghita, Bíró Barna Botond, ales candidatul UDMR la preşedinţia CJ

În cursa pentru alegerea candidatului UDMR la preşedinţia Consiliului Judeţean Harghita s-au înscris, pe lângă Bíró Barna Botond, actualul preşedintele al CJ Harghita, Borboly Csaba, aflat la al patrulea mandat, precum şi al doilea vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Barti Tihamér.