Comandat de Partidul Naţional Liberal – Filiala Hunedoara
CUI 21200012

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia Intotero, a declarat, luni, că este bucuroasă că tot mai mulţi români care trăiesc în afara ţării şi-au manifestat dorinţa de a participa la alegeri, iar statul român este normal să le creeze posibilitatea de a o face. Ea a afirmat că se va discuta cu toate partidele politice pentru a se găsi o soluţie la această problemă, până la alegerile prezidenţiale.

”Sunt foarte bucuroasă că un număr tot mai mare de cetăţeni din afara graniţelor doresc să fie cu adevărat acasă, în România, prin participarea la vot. (…) Am văzut la ultimele scrutine un interes tot mai mare din partea acestora de a participa la vot şi este normal ca statul român să le creeze posibilitatea aceasta”, a declarat, luni, Natalia Intotero.

Aceasta a precizat că va exista ”o discuţie cu toţi parlamentarii indiferent de culoarea politică pentru a identifica toate soluţiile ca aceştia să poată participa la vot”.

Ea nu a avansat soluţii, precizând că acestea vor rezulta în urma discuţiilor.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a deschis un dosar penal în ceea ce priveşte votul în diaspora la alegerile europarlamentare şi la referendumul din 26 mai, după ce s-au primit, de la Parchetul General, 42 de plângeri având ca obiect nereguli la vot.

Mii de români din afara ţării au stat ore în şir la coadă pentru a vota, mulţi dintre ei nereuşind.

Sursa: news.ro

Comandat de Partidul Naţional Liberal – Filiala Hunedoara
CUI 21200012
Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.