fbpx
8.7 C
Cluj-Napoca
AcasăJUSTIȚIEProcurorii DNA au descins la Primăria Timișoara și au cerut documente de...

Procurorii DNA au descins la Primăria Timișoara și au cerut documente de la Direcția de Urbanism

Publicat în

spot_img
spot_img

Procurori ai Direcției Naționale Anticorupție au descins, luni, la sediul Primăriei Timișoara, și au solicitat mai multe documente de la Direcția de Urbanism, care au stat la baza emiterii unor autoritzații și certificate.


Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA au solicitat, luni, mai multe documente de la Direcția de Urbanism din cadrul Primăriei Timișoara. Conform primelor informații, anchetatorii sunt interesați de actele care au stat la baza emiterii unor certificate de urbanism și, ulterior, a unor autorizații de construire. Aceasta, în condițiile în care există diferențe în ceea ce privește regimul de înălțime aprobat în cazul unor imobile de către Primăria Timișoara.


Întrebat de către corespondentul Mediafax ce documente au solicitat procurorii DNA, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a declarat: „circa zece autorizații de construcție și certificatele de urbanism conexe”.

Săptămâna trecută, primarul Timișoarei a emis o notă internă adresă angajaților din cadrul Direcției de Urbanism. Nicolae Robu le cerea acestora să nu mai solicite atât de multe acte pentru emiterea documentelor de autorizare.


„În loc să se dea un minim de avize, cele pe care le impune legea și unde-i lege, nu-i tocmeală, mereu se adaugă tot felul de cerințe. Și atunci le-am dat o notă internă, acum câteva zile, prin care le-am atras atenția că începând de acum, dacă voi mai constata astfel de năravuri, îi voi supune la test de competență, cu consecințele de rigoare. Atâta tot. Urmează să mă consult cu specialiștii ce tematică să fie prevăzută pentru test. Evident, cunoștințe de urbanism, cunoștințe de legislație. Ni se întâmplă ca nouă înșine, ca municipalitate, când vrem să facem creșe, grădinițe, școli, parcări, drumuri, poduri, pasaje, nouă înșine să ni se îngreuneze viața cu tot felul de cerințe, de parcă am face ceva în interes personal, toate sunt de interes public”, declara Nicolae Robu în urmă cu câteva zile.

Sursa: Mediafax

Redactia

Articole recente

Statul român ar putea plăti despăgubiri de până la 6,7 miliarde de dolari în procesul pentru aurul de la Roșia Montană

Executivul a menţionat că eventualele căi de atac la care ar putea face apel autorităţile române în acest caz se regăsesc în "Convenţia pentru reglementarea diferendelor relative la investiţii între state şi persoane ale altor state, încheiată la Washington la 18 martie 1965, ratificată prin Decretul Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România nr.62/1975".

STUDIU | Elevii români au încredere mai mare în instituţiile europene decât în cele naţionale

Rezultatele raportului european ICCS (International Civic and Citizenship Education Study) ne oferă date extrem de interesante, din perspectiva proiecţiei pentru viitor a ceea ce înseamnă cetăţenia europeană şi aderenţa la valorile de bază ale acesteia.

Psihologia, cel mai nou program de studii de licenţă la UMFST G.E. Palade Târgu Mureş

Admiterea la Psihologie se va realiza pe bază de concurs de dosare, iar criteriile de selecţie sunt stabilite pe baza mediei ponderate dintre media generală a anilor de studii pentru clasele IX-XI (60%) şi media aritmetică la disciplina relevantă (limba şi literatura română) pentru clasele IX-XI (40%).

Al doilea focar de rabie, confirmat la o vulpe în județul Satu Mare

Al doilea focar de rabie a fost confirmat la o vulpe în localitatea Micula Nouă

Mai multe articole de același fel

Scandalul de la PSD Dumbrăvița continuă | Organizația de partid ar susține candidatul PNL la primărie, în detrimentul omului impus de Alfred Simonis

Conducătorii demiși ai filialei PSD Dumbrăvița, fostul primar Victor Malac și consilierul local Daniel Cioncă, spun că lista celor care nu o vor pe Alina Sperlea - impusă de Alfred Simonis candidat la alegerile locale din acest an - e mult mai mare. În sprijinul lor, cei doi transmit public și o listă a celor care nu susțin această candidatură.