fbpx
7.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘNicolae Robu spune că ancheta DNA în care au fost cerute acte...

Nicolae Robu spune că ancheta DNA în care au fost cerute acte de la Primărie vizează şi casele copiilor săi

Publicat în

spot_img
spot_img

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu (PNL), a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că ancheta procurorilor DNA care au ridicat, luni, mai multe documente de la Direcţia de Urbanism din cadrul Primăriei Timişoara vizează şi casele copiilor săi.

Nicolae Robu a declarat că procurorii şi poliţiştii DNA nu au făcut o percheziţie la Primăria Timişoara, ci au solicitat mai multe documente de la Direcţia de Urbanism.

„Nu a fost nicio percheziţie DNA la primărie, nicio descindere. S-au prezentat doi procurori ca să discute cu cei de la Urbanism, să ceară nişte documente, e vorba de opt autorizaţii. I-am chemat pe directorul Direcţiei de Urbanism şi pe şefa de la Autorizări, procurorii au explicat ce le trebuie şi gata, asta a fost tot, o discuţie civilizată şi firească. În momentul în care există reclamaţii, plângeri, ce să facă instituţiile de resort decât să verifice. În ceea ce mă priveşte, nu am nicio greşeală de la mine şi nici vreuna pe care eu să o ştiu”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Edilul a precizat că printre autorizaţiile de construcţie şi certificatele de urbanism verificate de procurorii DNA Timişoara se numără şi cele pentru casele celor doi copii ai săi.

„În privinţa caselor copiilor mei, sunt baterii din case înşiruite, acolo se construiesc două rânduri de case înşiruite şi din fiecare pachet din casele înşiruite câte una este a copiilor mei. Două din cele şase sunt ale copiilor mei. Presupun că cineva a făcut o reclamaţie, eu le-am atras atenţia, ca toate actele să fie bine întocmite, să nu vină cineva şi să acuze vreo favorizare. Acolo unde există anumite posibilităţi de interpretare, să nu fie făcută în defavoarea lor. Cred că nu are nimeni pretenţia în ţara românească, copiii unui demnitar, c-o fi primar, c-o fi altceva, să nu aibă toate drepturile fireşti de cetăţean. Nu trebuie să aibă privilegii, iar în ceea ce priveşte copiii mei, eu vă asigur că nu au avut decât de tras de pe urma poziţiilor mele. Amândoi sunt doctori ingineri, le-am recomandat să nu publice în România, pentru că la câtă răutate e în societatea românească, unii o să pună succesul lor pe seama poziţiei tatălui”, a declarat Nicolae Robu.

Luni, doi procurori din cadrul DNA au ajuns la Primăria Timişoara, unde au solicitat copii după mai multe documente la Directia de Urbanism. Anchetatorii verifică mai multe autorizaţii de construcţie şi certificate de urbanism, după ce au fost depuse plângeri mai vechi legate de o posibilă nerespectare a regimului de înălţime în mai multe zone din oraş.

Redactia

Articole recente

Izsák Balázs: Secuii nu renunţă la autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, Izsák Balázs, a anunţat că Ziua Libertăţii Secuilor va fi organizată în 10 martie, la Târgu Mureş, şi că aceasta include şi un marş al secuilor prin oraş, pentru depunerea unei petiţii la Prefectură privind autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Vasile Dâncu, anunțat de PSD drept candidat pentru Parlamentul European

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, vineri seară, la Târgu Mureş, după Conferinţa organizaţiei judeţene a PSD Mureş, că Vasile Dâncu va fi candidat din partea formaţiunii social-democrate pentru Parlamentul European.

Cel mai vechi muzeu din România poate fi vizitat gratuit, duminică, cu ocazia împlinirii a 207 ani de la deschidere

Muzeul Naţional Brukenthal aniversează 207 ani de la deschiderea publică

Mai multe articole de același fel

ADR Vest a lansat un nou apel de proiecte | Peste 40 de milioane de euro pentru firmele din Regiunea Vest

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a lansat un nou apel de proiecte în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027, destinat microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii din regiune, care au la dispoziție 41,25 milioane euro pentru investiții.

Scandalul de la PSD Dumbrăvița continuă | Organizația de partid ar susține candidatul PNL la primărie, în detrimentul omului impus de Alfred Simonis

Conducătorii demiși ai filialei PSD Dumbrăvița, fostul primar Victor Malac și consilierul local Daniel Cioncă, spun că lista celor care nu o vor pe Alina Sperlea - impusă de Alfred Simonis candidat la alegerile locale din acest an - e mult mai mare. În sprijinul lor, cei doi transmit public și o listă a celor care nu susțin această candidatură.