fbpx
7.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTURĂTimișoara și Kikinda și-au propus salvarea folclorului autentic din Banat

Timișoara și Kikinda și-au propus salvarea folclorului autentic din Banat

Publicat în

spot_img
spot_img

Ieri, 10 iunie, a avut loc la Universitatea de Vest din Timișoara evenimentul care marchează deschiderea proiectului „Educational and Networking Tools on development of Authentic Performance for professional integration” – PAN (eMS RORS-215), finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Interreg – IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia.

https://www.facebook.com/ohedesan/videos/2328067347239260/

Proiectul continuă eforturile comune depuse până în prezent în proiecte anterioare implementate de cei doi parteneri în domeniul patrimoniului cultural, concentrându-se asupra provocărilor și oportunităților existente în zona transfrontalieră în ceea ce privește integrarea profesională a practicanților de muzici tradiționale, prin identificarea și promovarea unor exemple de bună practică.

Proiectul este implementat de Universitatea de Vest din Timișoara, în calitate de lider de parteneriat și de Primăria Kikinda în calitate de partener.

„Un proiect ambițios, care continuă punerea în valoare a altor elemente ale patrimoniului cultural din această zonă. Ne-am gândit că o altă resursă este muzica tradițională. Din păcate, nu cred că este suficient de bine pusă în valoare, se uită aceste practici ale muzicii tradiționale”, a explicat Petru Ștefea, managerul proiectului.

„Așteptăm finalul acestei colaborări să avem parte de un produs frumos, cu rezultate bune. Este vorba de un proiect ambițios, dar având în vedere că noi știm cine sunt partenerii și colaborarea lor de succes de până acum, nu ne îndoim că și acest proiect va fi realizat”, a declarat consulul general al Serbiei la Timișoara, Vladan Tadić.

Colaborarea dintre UVT și orașul Kikinda a devenit deja una de tradiție. „Orașul Kikinda are ocazia să continue colaborarea fructuoasă cu UVT. Noi vorbim limbi diferite, dar gândim la fel. În anii precedenți, ne-am ocupat de diferite forme de moștenire culturală, iar anul acesta ne vom dedica muzicii”, a precizat Sașa Tanackov, secretarul pentru dezvoltare economică și turism din primăria orașului situat aproape de granița cu țara noastră.

Redactia

Articole recente

Politica românească, un adevărat “Dejun pe iarbă”

Ultimele săptămâni de erori imputate altora (a se citi “politică”), prezentate abundent prin intermediul tuturor mijloacelor de comunicare în masă, ne transformă pe noi, românii, în adevărați “voyeuri” ai unui tablou plin de atâta nesimțire babilonică încât până și celebrul Eduard Manet ar fi fost încurcat dacă ar fi fost solicitat să transpună în artă aceste realități halucinante

A kommunizmus áldozatainak emléknapjára

Még a keresztyén lelkekben is ágaskodik az indulat, amikor a kommunizmus áldozatainak a millióira gondolnak. Pedig tudjuk nagyon jól, hogy a krisztusi embert nem ragadhatják el az érzelmei.

Izsák Balázs: Secuii nu renunţă la autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, Izsák Balázs, a anunţat că Ziua Libertăţii Secuilor va fi organizată în 10 martie, la Târgu Mureş, şi că aceasta include şi un marş al secuilor prin oraş, pentru depunerea unei petiţii la Prefectură privind autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Mai multe articole de același fel

ADR Vest a lansat un nou apel de proiecte | Peste 40 de milioane de euro pentru firmele din Regiunea Vest

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a lansat un nou apel de proiecte în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027, destinat microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii din regiune, care au la dispoziție 41,25 milioane euro pentru investiții.

Scandalul de la PSD Dumbrăvița continuă | Organizația de partid ar susține candidatul PNL la primărie, în detrimentul omului impus de Alfred Simonis

Conducătorii demiși ai filialei PSD Dumbrăvița, fostul primar Victor Malac și consilierul local Daniel Cioncă, spun că lista celor care nu o vor pe Alina Sperlea - impusă de Alfred Simonis candidat la alegerile locale din acest an - e mult mai mare. În sprijinul lor, cei doi transmit public și o listă a celor care nu susțin această candidatură.