Ieri, 10 iunie, a avut loc la Universitatea de Vest din Timișoara evenimentul care marchează deschiderea proiectului „Educational and Networking Tools on development of Authentic Performance for professional integration” – PAN (eMS RORS-215), finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Interreg – IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia.

Proiectul continuă eforturile comune depuse până în prezent în proiecte anterioare implementate de cei doi parteneri în domeniul patrimoniului cultural, concentrându-se asupra provocărilor și oportunităților existente în zona transfrontalieră în ceea ce privește integrarea profesională a practicanților de muzici tradiționale, prin identificarea și promovarea unor exemple de bună practică.

Proiectul este implementat de Universitatea de Vest din Timișoara, în calitate de lider de parteneriat și de Primăria Kikinda în calitate de partener.

„Un proiect ambițios, care continuă punerea în valoare a altor elemente ale patrimoniului cultural din această zonă. Ne-am gândit că o altă resursă este muzica tradițională. Din păcate, nu cred că este suficient de bine pusă în valoare, se uită aceste practici ale muzicii tradiționale”, a explicat Petru Ștefea, managerul proiectului.

„Așteptăm finalul acestei colaborări să avem parte de un produs frumos, cu rezultate bune. Este vorba de un proiect ambițios, dar având în vedere că noi știm cine sunt partenerii și colaborarea lor de succes de până acum, nu ne îndoim că și acest proiect va fi realizat”, a declarat consulul general al Serbiei la Timișoara, Vladan Tadić.

Colaborarea dintre UVT și orașul Kikinda a devenit deja una de tradiție. „Orașul Kikinda are ocazia să continue colaborarea fructuoasă cu UVT. Noi vorbim limbi diferite, dar gândim la fel. În anii precedenți, ne-am ocupat de diferite forme de moștenire culturală, iar anul acesta ne vom dedica muzicii”, a precizat Sașa Tanackov, secretarul pentru dezvoltare economică și turism din primăria orașului situat aproape de granița cu țara noastră.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania