fbpx
16.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BIHORZiua Liliacului Carpatin, sărbătoare a ariei protejate de pe Valea Iadului în...

Ziua Liliacului Carpatin, sărbătoare a ariei protejate de pe Valea Iadului în județul Bihor

Publicat în

spot_img
spot_img

Pentru al şaselea an consecutiv, asociaţia Aqua Crisius organizează, în weekend, Ziua Liliacului Carpatin, o sărbătoare a ariei protejate de pe Valea Iadului, în județul Bihor Evenimentul este organizat în parteneriat cu Agenţia de Management al Destinaţiei Bihor, în cadrul proiectului Interreg Na-Tu-Re „Conservation and protection of the cross border natural heritage of Bihor – Hajdú-Bihar counties”.

Liliacul Carpatin este o specie relictă, ocrotită de lege, endemică pe Valea Iadului. Arbuștii cu frumoasele lor flori mov cresc spontan în această vale care a devenit o arie protejată de interes național, mai precis o rezervație naturală cu suprafața de aproape două hectare, situată în comunele vecine Bulz și Curățele.

Sărbătoarea este programată să înceapă sâmbătă, 15 iunie 2019, de la ora 10, la Coada Lacului, pe platoul de vis-a-vis de Vila Sanda (la intersecția cu drumul către Meziad).

În prim planul sărbătorii se află elevii și natura. Astfel, în cadrul evenimentului va avea loc un târg de produse locale, specifice județului Bihor.

Unul dintre cele mai importante momente din cadrul Zilei Liliacului Carpatin va fi concursul de gătit la ceaun. La acest concurs se pot face înscrieri până la data de 14 iunie 2019 pe pagina de facebook: www.facebook.com/AquaCrisius

Anul acesta vă așteptăm cu:
– Concurs interșcolar cu teme de mediu – selecție pentru tabăra Junior Ranger
– Târg produse locale – produse alimentare și artizanat
– Materiale informative surpriză

Articole recente

Geoparcul Țara Hațegului a fost revalidat ca sit UNESCO

Geoparcul Țara Hațegului, administrat de Universitatea din București, revalidat ca sit UNESCO

Antal Árpád cere ajutorul Ursulei Von Der Leyen în problema urșilor din țara noastră

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe a declarat că se va adresa Președintei Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, pentru a extinde şi la urşii bruni proiectul său de revizuire în cazul lupilor.

ANM: Temperaturile vor rămâne mai ridicate decât ar fi normal, până spre finalul lunii octombrie

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal în toată ţara.

CFR anunță condiţii speciale de circulaţie între staţiile Simeria – Arad, în perioada 22 – 28 septembrie 2023

O măsură necesară pentru menţinerea continuităţii traficului feroviar de călători în perioada lucrărilor feroviare aflate în execuţie în staţia CF Ilteu.

Mai multe articole de același fel

Protest spontan la Mina Băiţa din județul Bihor

Minerii de la Mina Băiţa, judeţul Bihor, au declanşat, joi, un protest spontan şi refuză să intre în şut, din cauză că promisiunile privind achitarea drepturilor salariale nu au fost respectate de angajator