Pentru al şaselea an consecutiv, asociaţia Aqua Crisius organizează, în weekend, Ziua Liliacului Carpatin, o sărbătoare a ariei protejate de pe Valea Iadului, în județul Bihor Evenimentul este organizat în parteneriat cu Agenţia de Management al Destinaţiei Bihor, în cadrul proiectului Interreg Na-Tu-Re “Conservation and protection of the cross border natural heritage of Bihor – Hajdú-Bihar counties”.

Liliacul Carpatin este o specie relictă, ocrotită de lege, endemică pe Valea Iadului. Arbuștii cu frumoasele lor flori mov cresc spontan în această vale care a devenit o arie protejată de interes național, mai precis o rezervație naturală cu suprafața de aproape două hectare, situată în comunele vecine Bulz și Curățele.

Sărbătoarea este programată să înceapă sâmbătă, 15 iunie 2019, de la ora 10, la Coada Lacului, pe platoul de vis-a-vis de Vila Sanda (la intersecția cu drumul către Meziad).

În prim planul sărbătorii se află elevii și natura. Astfel, în cadrul evenimentului va avea loc un târg de produse locale, specifice județului Bihor.

Unul dintre cele mai importante momente din cadrul Zilei Liliacului Carpatin va fi concursul de gătit la ceaun. La acest concurs se pot face înscrieri până la data de 14 iunie 2019 pe pagina de facebook: www.facebook.com/AquaCrisius

Anul acesta vă așteptăm cu:
– Concurs interșcolar cu teme de mediu – selecție pentru tabăra Junior Ranger
– Târg produse locale – produse alimentare și artizanat
– Materiale informative surpriză

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania