fbpx
18.7 C
Cluj-Napoca
AcasăINTERVIUGina Pătrașcu: Mulțumesc lui Dumnezeu că m-a hărăzit să ...

Gina Pătrașcu: Mulțumesc lui Dumnezeu că m-a hărăzit să pot profesa cea mai frumoasă meserie din lume!

Publicat în

spot_img
spot_img

Gina Pătraşcu face parte din generaţia de aur a muzicii româneşti. Născută la Petroşani pe 7 martie 1954, artista a câştigat trofeul „Steaua fără nume”, iar în anul 1983 a luat premiul I la interpretare la Festivalul de la Mamaia. 

Cântăreaţa cu voce inconfundabilă şi cu un look care nu avea cum să trecă neobservat – păr lung şi ochelari de vedere imenşi – are în palmares peste 400 de emisiuni de televiziune şi 200 de melodii înrregistrate. De-a lungul anilor, Gina Pătraşcu a participat la numeroase spectacole pe scena Operei Române din Bucureşti, a Teatrului de Revistă Constantin Tănase şi a Filarmonicelor din Sibiu, Craiova şi Botoşani. De asemenea, a cântat alături de ansamblul Doina al Armatei şi de Rapsodia Română. A efectuat turnee în SUA, Turcia, Rusia, Slovacia şi multe alte ţări.

Din anul 1999 este stabilită în orăşelul Gummersbach, din apropiere de Koln, Germania. Este director artistic al Asociaţiei Culturale România, al cărei director general este actualul său soţ, Ştefan Toma. Gina Pătraşcu a fost căsătorită, timp de 25 de ani, cu regretatul actor de comedie Horia Şerbănescu. Are o fată pe nume Ilinca. 

Recent, celebra artistă a avut amabilitatea de a acorda un scurt interviu colegului nostru, Ioan Vasiu.

Reporter: – Faceți parte din generația de aur a muzicii românești, având o voce inconfundabilă. Care a fost adevăratul dumneavoastră debut în activitatea artistică ?          Gina Pătrașcu: – Adevăratul debut a avut loc în 1975, când am participat la emisiunea-concurs, organizată de Televiziunea Română, STEAUA FĂRĂ NUME. Parcurgând cele 3 etape și obținând nota maximă, am câștigat Trofeul în 1977. Au urmat și alte premii valoroase, cum ar fi Trofeul și Premiul 1 la Festivalul Național de muzică ușoară MAMAIA 1983, pentru interpretare.           

Reporter: – După câte știu, în anul 1999 ați părăsit România, stabilindu-vă în Germania. De ce ați plecat ?         
Gina Pătrașcu: – Așa este. Am plecat în Germania în 1999, când m-am căsătorit cu Ștefan Toma, care era plecat de mult timp din țară.           

Reporter: – Cu ce vă ocupați în Germania ? Pe cine mai aveți alături acolo ?           
Gina Pătrașcu: – Eu și soțul meu am pus bazele Asociației Culturale ROMÂNIA, cu sediul în Gummersbach. Asociația are scopul de a promova cultura românească în Germania și Europa de Vest. Organizăm spectacole de toate genurile pentru românii stabiliți aici, invitând artiști de seamă din țară. Alături o am pe fiica mea ILINCA ȘERBĂNESCU (din căsătoria mea cu actorul Horia Șerbănescu). Ilinca este psihoholog și își definitivează Doctoratul în Psihologie- depresie și Neuroștiințe. Fiind o elevă și studentă cu nota maximă, invitată la diverse congrese și conferințe de profil, și-a publicat Teza de Master în revista JAMA-Psychiatrie din SUA, a contribuit cu onoare pentru schimbarea imaginii României în lume ! Susține diverse campanii de ajutorare a Caselor de copii din țară sau construirea locuințelor pentru oamenii săraci din România. Alături ne sunt și numeroșii români care susțin activitatea asociației, venind în număr mare la manifestările noastre.

Reporter: – Cât de des reveniți în România ?           
Gina Pătrașcu: – Revin în România cât de des pot. Ultima dată am fost în toamna lui 2017. Sper să reușesc și anul acesta.           

Reporter: – Mai țineți legătura cu foști colegi de generație ? Amintiți, vă rog, câteva nume.  Gina Pătrașcu: – Acum, cu atâtea mijloace de comunicare, ne regăsim mai ușor, deși eu țineam legătura cu ei, majoritatea fiind invitați aici în spectacolele  organizate de noi. Câteva nume… nu pot să menționez decât câteva, din lipsă de spațiu…Gabriel Cotabiță, Ștefan Hrușcă, Nicola, Irina Loghin, Benone Sinulescu, Elisabeta Turcu, Florin Piersic, Maia Morgenstern, Alexandru Arșinel, Vasile Muraru, etc.           

Reporter: – Dacă ar fi să luați viața de la capăt, ați mai alege profesia de artist ?            Gina Pătrașcu: – Dacă aș lua viața de la capăt nu mi-aș alege altă meserie. Aceasta este PROFESIUNEA MEA DE CREDINȚĂ ! Nu știu dacă aș putea face altceva…dar niciodată să nu spui…niciodată !…           

Reporter: – Alături de care mari ansambluri și orchestre ați urcat pe scenă în decursul anilor ?           
Gina Pătrașcu: – La această întrebare vă răspund cu toată mândria ! Am început turneele, în țară și străinătate, acompaniată fiind de Orchestra Radioteleviziunii Române, condusă de Maestrul SILE DINICU. Au urmat formațiile Horia Moculescu, Romanticii cu Mircea Drăgan, Compact… Am cântat cu drag și folclor, ( sunt atestată solistă grad 1), cu orchestre mari dirijate de Paraschiv Oprea, Ionel Budișteanu, Nicolae Botgros… Am fost angajata Ansamblului DOINA al Armatei, Ansamblului RAPSODIA ROMÂNĂ și am colaborat cu aproape toate Filarmonicile din țară, când acestea erau nevoite să se autofinanțeze, înainte de 199o.           

Reporter: – Ce doriți să le transmiteți fanilor dumneavoastră prin acest interviu, pentru care vă mulțumesc ?           
Gina Pătrașcu: -Tuturor celor care mă întreabă, pe rețelele de socializare, când și unde mă pot urmări cântând, le spun că nu de mine depinde acest lucru ci de cei care se ocupă cu asta în România. Eu sunt departe și apoi…ochii care nu se văd…se uită…Dar cât de binecuvântată mă simt când constat că publicul nu a uitat spectacolele, emisiunile radio și Tv și mai ales cântecele, cu versuri cu tot. Și eu sunt plecată de 20 de ani… Mulțumesc lui Dumnezeu că m-a hărăzit să pot profesa CEA MAI FRUMOASĂ MESERIE DIN LUME !!! Tuturor le doresc o vară minunată și poate ne vom revedea !…Până atunci, NUMAI BINE ! Vă iubesc !

Articole recente

Doi morți în urma unei explozii urmate de incendiu într-un apartament din Sibiu

O explozie s-a produs duminică dimineaţă într-un apartament situat la parterul unui bloc din Sibiu, zeci de persoane fiind evacuate. În apartament au fost găsite două persoane decedate.

Templom és egyház

A Szentlélek személyekre történô kitöltetése az elsô Pünkösd után minden keresztyén jutalma.

Începe toamna astronomică

CÂND SE TRECE LA ORA DE IARNĂ

De vizitat la Cluj | Expoziție de fluturi, la Grădina Botanică

Astăzi se deschide expoziția de fluturi la Grădina Botanică "Alexandru Borza" Cluj-Napoca

Mai multe articole de același fel

Rezultate excelente pentru proiectul care a promovat Parcul Natural Grădiștea Muncelului–Cioclovina

Scopul proiectului l-a constituit creșterea vizibilității și importanței Parcului Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina și Destinației Ecoturistice Țara Hațegului - Retezat, atât la nivelul comunităților locale, cât și la nivelul turiștilor, conștientizarea tinerei generații cu privire la importanța conservării mediului și crearea de facilități pentru vizitatori.