fbpx
-1.3 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BISTRIȚA NĂSĂUDPloile torențiale au făcut iar prăpăd pe Valea Șieului! Populația a fost...

Ploile torențiale au făcut iar prăpăd pe Valea Șieului! Populația a fost avertizată prin Ro-Alert

Publicat în

spot_img
spot_img

O ploaie torențială a făcut prăpăd, miercuri seara, pe Valea Șieului din Bistrița-Năsăud . Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Bistrița-Năsăud a informat că populația a fost alertată prin sistemul Ro-Alert cu privire la codul roșu meteo, valabil miercuri 12 iunie între orele 20.30 – 21.00, ce a vizat comunele Șieu, Șieuț, Monor.

Valea Șieului a fost din nou afectată, miercuri seara, de ploi torențiale. Populația din comunele Șieu, Șieuț, Monor a fost alertată prin sistemul Ro-privire la codul roșu meteo. Au fost recomandate măsuri de protecție, adăpostite, evacuare în zone care oferă siguranță asupra persoanelor, animalelor și bunurilor.

Cu toate acestea, cantitățile mari de apă au făcut prăpăd, fiind necesară intervenția echipajelor specializate. Pentru această zonă a fost activat Centrul Judetean de Conducere si Coordonare a Interventiei și grupa operativă.

Potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, în localitățile Ruștior, Gledin și Sieuț s-au propus scurgeri masive de pe versanți care au produs viituri și au inundat mai multe gospodării. În acest caz intervin Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență de la Monor și Sieuț.

În localitatea Șieut, echipajele SVSU au fost nevoite să intervină la o acțiune de salvare a unei femei care s-a refugiat în podul casei. În aceeași localitate doi copii au fost evacuați din casă, iar în localitatea Monor s-a intervenit pentru salvarea unui copil și a bunicii acestuia.

În sprijinul SVSU din comunitățile afectate intervin și echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Bistrița cu motopompe de mare și medie capacitate. Intervențiile sunt în plină desfășurare.

Drumul la intrare în Șieu dinspre Teaca a fost blocat de apă, iar acum se circulă restricționat.

Totodată, la aceasta ora SAJ Bistrița-Năsăud intervine cu două echipaje în zonele afectate de ploi și inundatii (Sieu, Sieut, Monor) la atacuri de panică și asistență medicală de urgență.

Ioana Pop

Articole recente

Memoria profesorului Barbu Ştefănescu, onorată la Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea

Volumul omagial "Studia Interdisciplinaria - In Memoriam Magistri Barbu Ştefănescu" a fost dedicat amintirii celui care a fost directorul Muzeului Ţării Crişurilor, decan al Facultăţii de Istorie - Geografie, prorector şi director al Centrului de Studii Doctorale al Universităţii din Oradea.

Expoziţia „Samurai. Legendele Japoniei”, vernisată miercuri, în premieră naţională, la Muzeul Naţional Brukenthal

Cu prilejul vernisajului a fost lansat primul catalog despre samurai, la Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu.

Scandalul de la PSD Dumbrăvița continuă | Organizația de partid ar susține candidatul PNL la primărie, în detrimentul omului impus de Alfred Simonis

Conducătorii demiși ai filialei PSD Dumbrăvița, fostul primar Victor Malac și consilierul local Daniel Cioncă, spun că lista celor care nu o vor pe Alina Sperlea - impusă de Alfred Simonis candidat la alegerile locale din acest an - e mult mai mare. În sprijinul lor, cei doi transmit public și o listă a celor care nu susțin această candidatură.

Mai multe articole de același fel