fbpx
24.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘZilele Culturii Germane din Banat, în week-end la Timișoara

Zilele Culturii Germane din Banat, în week-end la Timișoara

Publicat în

spot_img
spot_img

Forumul Democrat al Germanilor din Banat (FDGB) organizează, la Timișoara, a XVI-a ediție a manifestărilor reunite sub titulatura “Zilele Culturii Germane din Banat” – „Heimattage”. Manifestările încep sâmbătă, 15 iunie, de la ora 11.00, la Opera Naţională Română.

Șvabii bănățeni sărbătoresc în acest an 25 de ani de la punerea în funcţiune a Casei Adam Muller Guttenbrunn, care este atât un cămin de bătrâni, cât şi sediul Forumului Democratic al Gemanilor din Banat. Clădirea mai este cunoscută și sub numele Casa Germană.

La fel ca în fiecare an, la Zilele Culturii Germane vor veni cel puţin o mie de participanţi din tot Banatul şi din Germania. Vor fi 250 de perechi de dansatori în costume tradiţionale ce vor putea fi admiraţi în parada care va avea loc duminică, 16 iunie.

Tot în cadrul acestor eveninmente, în Piaţa Libertăţii din Timişoara se va desfăşura, între 15 şi 16 iunie, Târgul “Made in Banat”, la care vor participa toate firmele germane care îşi au activitatea în regiune. 

Zilele Culturii Germane din Banat sunt un prilej de revenire acasă a celor emigrați și de reuniune cu membrii comunității svabești rămase pe meleagurile românești. Este cea mai mare manifestare culturală a Forumului Democrat al Germanilor din Banat.

Credit foto: FDGR

Articole recente

Program și hartă pentru Noaptea Campusului Deschis. Noaptea Cercetătorilor Europeni, un eveniment al „DE CE”-urilor tinerei generații, pe 29 septembrie 2023, în Timișoara

Noaptea Campusului Deschis, parte din noaptea Cercetătorilor Europeni, este evenimentul care invită timișorenii și turiștii la un traseu de explorare în campusul Universității Politehnica, un loc care adăpostește 100 de ani de istorie și tradiție.

VIDEO | Iuliu Winkler: Există corupție în Parlamentul European, dar nu trebuie să generalizăm; Sunt practici condamnabile

Deputatul european Iuliu Winkler (UDMR/EPP) a declarat în podcast-ul ”Transilvania Vobește” de la Știrile Transilvaniei, că există corupție în PE, dar cei care au astfel de practici condamnabile sunt deferiți Justiției, care își face treaba cu brio.

FORM/ University- o experiență studențească de neuitat

La începutul acestei veri echipa FORM/ din Cluj-Napoca a venit cu o idee minunată...

Primăria Timişoara a câştigat procesul cu proprietarii Ştrandului termal și va primi 7,5 milioane de lei

Primăria Timişoara a câştigat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie un proces cu proprietarii Ştrandului termal de pe malul Canalului Bega, care nu mai plăteau chirie de aproape zece ani

Mai multe articole de același fel