Forumul Democrat al Germanilor din Banat (FDGB) organizează, la Timișoara, a XVI-a ediție a manifestărilor reunite sub titulatura “Zilele Culturii Germane din Banat” – „Heimattage”. Manifestările încep sâmbătă, 15 iunie, de la ora 11.00, la Opera Naţională Română.

Șvabii bănățeni sărbătoresc în acest an 25 de ani de la punerea în funcţiune a Casei Adam Muller Guttenbrunn, care este atât un cămin de bătrâni, cât şi sediul Forumului Democratic al Gemanilor din Banat. Clădirea mai este cunoscută și sub numele Casa Germană.

La fel ca în fiecare an, la Zilele Culturii Germane vor veni cel puţin o mie de participanţi din tot Banatul şi din Germania. Vor fi 250 de perechi de dansatori în costume tradiţionale ce vor putea fi admiraţi în parada care va avea loc duminică, 16 iunie.

Tot în cadrul acestor eveninmente, în Piaţa Libertăţii din Timişoara se va desfăşura, între 15 şi 16 iunie, Târgul “Made in Banat”, la care vor participa toate firmele germane care îşi au activitatea în regiune. 

Zilele Culturii Germane din Banat sunt un prilej de revenire acasă a celor emigrați și de reuniune cu membrii comunității svabești rămase pe meleagurile românești. Este cea mai mare manifestare culturală a Forumului Democrat al Germanilor din Banat.

Credit foto: FDGR

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania