fbpx
13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘGuvernul a aprobat alocarea de credite de angajament în valoare de 53...

Guvernul a aprobat alocarea de credite de angajament în valoare de 53 de milioane de lei pentru programul Timişoara Capitală Europeană a Culturii

Publicat în

spot_img
spot_img

Guvernul a aprobat alocarea de credite de angajament în cuantum de aproximativ 53 de milioane de lei, pentru perioada 2019-2022, în vederea implementării proiectelor de infrastructură culturală şi urbană din cadrul programului cultural naţional Timişoara Capitală Europeană a Culturii în anul 2021, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

„La propunerea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, a fost aprobată o ordonanţă de urgenţă privind stabilirea unor măsuri organizatorice şi financiare pentru susţinerea desfăşurării programului cultural naţional Timişoara Capitală Europeană a Culturii în anul 2021. Este actul normativ care reglementează modul de organizare, desfăşurare şi finanţare a acestui program ca program cultural naţional. Se stabileşte astfel un mecanism care să asigure susţinerea financiară, atât în ce priveşte finanţarea nerambursabilă, cât şi cea alocată de către autorităţile publice locale. Practic, odată cu intrarea în vigoare a acestui act normativ va începe implementarea proiectelor din dosarul de candidatură, în special a celor de infrastructură culturală şi urbană care trebuie finalizate până la sfârşitul anului 2022. S-au alocat credite de angajament pentru perioada 2019-2022 în cuantum de 52,9 milioane de lei, deci aproximativ 53 de milioane de lei. Finanţarea nerambursabilă a programului se asigură anual pe baza unui contract de finanţare încheiat între Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale şi Asociaţia Timişoara Capitala Europeană a Culturii, alocările anuale destinate acestui program se stabilesc în limita sumelor aprobate în bugetul Ministerului Culturii”, a declarat Nelu Barbu, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern.

Sursa: Agerpres

Articole recente

Geoparcul Țara Hațegului a fost revalidat ca sit UNESCO

Geoparcul Țara Hațegului, administrat de Universitatea din București, revalidat ca sit UNESCO

Antal Árpád cere ajutorul Ursulei Von Der Leyen în problema urșilor din țara noastră

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe a declarat că se va adresa Președintei Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, pentru a extinde şi la urşii bruni proiectul său de revizuire în cazul lupilor.

ANM: Temperaturile vor rămâne mai ridicate decât ar fi normal, până spre finalul lunii octombrie

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal în toată ţara.

CFR anunță condiţii speciale de circulaţie între staţiile Simeria – Arad, în perioada 22 – 28 septembrie 2023

O măsură necesară pentru menţinerea continuităţii traficului feroviar de călători în perioada lucrărilor feroviare aflate în execuţie în staţia CF Ilteu.

Mai multe articole de același fel