Cea de-a șasea ediție Timișoara Air Show începe mâine de la 19.00, iubitorii aviaţiei fiind aşteptaţi la Aeroportul Timişoara să admire măiestria piloţilor din cadrul Forţelor Aeriene Române care vor fi prezenţi cu escadrila de elicoptere şi cu o formaţiune de aeronave F16.

Pe pagina de Facebook Știrile Transilvaniei găsiți cele mai importante știri ale momentului, opinii și analize. Dați-ne LIKE!

Aeroclubul României va evolua cu formaţia Hawks of Romania – Şoimii României, condusă de George Rotaru, cu paraşutiştii Blue Wings şi cu formaţia de zbor cu avioane ultra uşoare The Pelicans.   

Iacării Acrobaţi vor decola alături de pilotul lituanian Jurgis Kairys, o veritabilă legendă în acest sport, şi vor uimi spectatorii cu elemente de acrobaţie aeriană şi efecte pirotehnice. Kairys a mai fost la Timişoara Air Show in 2017.  

“Suntem la cea de-a şasea ediţie a spectacolului Timişoara Air Show, organizat de Aeroportul Timişoara. Evenimentul este unul marcant pentru Timişoara şi toată regiunea Banatului, la care participă de fiecare dată peste 10.000 de spectatori de toate vârstele, veniţi din toată regiunea de vest a ţării. Ne bucurăm că, an de an, vin tot mai multe familii cu copii, iar pasiunea pentru aviaţie merge mai departe”, a spus Daniel Idolu, directorul Aeroportului Timişoara.  

La finalul show-ului aviatic, spectatorii vor putea asista la un concert susţinut de timişorenii de la DJ Project.  

Accesul spectatorilor în perimetrul evenimentului va fi permis începând cu ora 17.00. Pentru cei care doresc să vină cu autoturismul, au fost amenajate parcări publice gratuite pentru aproximativ 6.500 de locuri de parcare, atât în partea dreaptă, cât și în partea stângă a drumului judeţean dintre centura oraşului şi aeroport, la circa 200-300 de metri de intrarea în aeroport. De asemenea, sâmbătă, în ziua mitingului aerian, Societatea de Transport Public Timişoara va suplimenta numărul curselor pe legătura municipiul Timișoara –aeroport și retur. În zona destinată spectatorilor vor fi amenajate spaţii de alimentaţie publică, unde se vor putea servi mâncare şi băuturi răcoritoare.

Intrarea este gratuită, atât la spectacolul aerian, cât şi la concert.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.