fbpx
22.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSTIRI EXTERNECooperarea strategică dintre orașul maghiar Debrecen şi compania aeriană Wizz Air se...

Cooperarea strategică dintre orașul maghiar Debrecen şi compania aeriană Wizz Air se extinde

Publicat în

spot_img
spot_img

Oraşul Debrecen şi compania aeriană Wizz Air îşi extind cooperarea strategică; se va construi, printre altele, o nouă pistă şi se va mări capacitatea aeroportului pentru a servi la creşterea traficului, au anunţat, luni, la Primăria din Debrecen, conducerea oraşului şi şeful companiei.

Primarul László Papp (politician Fidesz-KDNP) a reamintit faptul că în 2012 a fost lansată prima cursă de linie Wizz Air pe ruta Debrecen-Londra şi, de atunci, două aeronave având baza aici deservesc Aeroportul Internaţional Debrecen.

Pentru a deservi cei 600.000 de pasageri care sunt aşteptaţi pe parcursul acestui an, capacitatea a fost extinsă semnificativ în zona de siguranţă a pasagerilor. Pentru fluidizarea traficului se află în perioadă de probe două porţi noi de control de securitate
iar pentru îmbunătăţirea fluxului au fost montate alte două porţi noi pentru accesul pasagerilor. Va fi mărită capacitatea de parcare, spaţiul bufetului, respectiv al magazinelor, precum şi serviciile de transfer, a specificat primarul.

Potrivit unui anunţ anterior, în 2018, 353.000 de pasageri au apelat la serviciile companiei Wizz Air din aeroportul de la Debrecen.

László Papp a anunţat că pista de beton neutilizată, din apropierea pistei actuale de decolare, va fi demolată iar în locul acesteia va fi construită o pistă nouă cu lăţimea de 45 de metri dotată cu un sistem modern de aterizare.

Directorul executiv al Wizz Air a adăugat că, prin construirea unei noi piste, pe lângă creşterea numărului de zboruri şi de destinaţii, se va permite extinderea cooperării şi în alte domenii. Ca exemplu, József Váradi a menţionat plasarea la Debrecen a
complexului de ateliere pentru întreţinerea şi deservirea aeronavelor, precum şi pregătirea piloţilor şi formării inginerilor de aviaţie.

Articole recente

Alfred Simonis a fost reales în funcţia de preşedinte al PSD Timiş

Simonis se află la cel de-al doilea mandat de preşedinte al PSD Timiş şi a fost unicul candidat pentru această funcţie.

O femeie din Timișoara a murit, după ce a fost stropită cu benzină de soţul ei care apoi i-a dat foc

Agresorul ei a fost cel care a sunat la numărul de urgenţă 112, când şi-a dat seama ce a făcut.

Timișoara a devenit capitala europeană a luminii, la festivalul Lights On

De vineri, Timișoara a devenit capitala europeană a luminii. Acolo a început festivalul Lights On, care va dura 10 zile. Totul la 139 de ani de la momentul în care Timișoara devenea primul oraș din Europa cu străzile iluminate electric.

Antal Árpád: Exemplul din Corsica este un „semnal important” din punct de vedere al autonomiei Ţinutului Secuiesc

Primarului din Sfântu Gheorghe a scris, pe pagina sa de socializare, că anunţul lui Emmanuel Macron “reprezintă o piatră de hotar şi în privinţa minorităţilor naţionale europene!”

Mai multe articole de același fel