Oraşul Debrecen şi compania aeriană Wizz Air îşi extind cooperarea strategică; se va construi, printre altele, o nouă pistă şi se va mări capacitatea aeroportului pentru a servi la creşterea traficului, au anunţat, luni, la Primăria din Debrecen, conducerea oraşului şi şeful companiei.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Primarul László Papp (politician Fidesz-KDNP) a reamintit faptul că în 2012 a fost lansată prima cursă de linie Wizz Air pe ruta Debrecen-Londra şi, de atunci, două aeronave având baza aici deservesc Aeroportul Internaţional Debrecen.

Pentru a deservi cei 600.000 de pasageri care sunt aşteptaţi pe parcursul acestui an, capacitatea a fost extinsă semnificativ în zona de siguranţă a pasagerilor. Pentru fluidizarea traficului se află în perioadă de probe două porţi noi de control de securitate
iar pentru îmbunătăţirea fluxului au fost montate alte două porţi noi pentru accesul pasagerilor. Va fi mărită capacitatea de parcare, spaţiul bufetului, respectiv al magazinelor, precum şi serviciile de transfer, a specificat primarul.

Potrivit unui anunţ anterior, în 2018, 353.000 de pasageri au apelat la serviciile companiei Wizz Air din aeroportul de la Debrecen.

László Papp a anunţat că pista de beton neutilizată, din apropierea pistei actuale de decolare, va fi demolată iar în locul acesteia va fi construită o pistă nouă cu lăţimea de 45 de metri dotată cu un sistem modern de aterizare.

Directorul executiv al Wizz Air a adăugat că, prin construirea unei noi piste, pe lângă creşterea numărului de zboruri şi de destinaţii, se va permite extinderea cooperării şi în alte domenii. Ca exemplu, József Váradi a menţionat plasarea la Debrecen a
complexului de ateliere pentru întreţinerea şi deservirea aeronavelor, precum şi pregătirea piloţilor şi formării inginerilor de aviaţie.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania