fbpx
8.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSTIRI EXTERNECooperarea strategică dintre orașul maghiar Debrecen şi compania aeriană Wizz Air se...

Cooperarea strategică dintre orașul maghiar Debrecen şi compania aeriană Wizz Air se extinde

Publicat în

spot_img
spot_img

Oraşul Debrecen şi compania aeriană Wizz Air îşi extind cooperarea strategică; se va construi, printre altele, o nouă pistă şi se va mări capacitatea aeroportului pentru a servi la creşterea traficului, au anunţat, luni, la Primăria din Debrecen, conducerea oraşului şi şeful companiei.

Primarul László Papp (politician Fidesz-KDNP) a reamintit faptul că în 2012 a fost lansată prima cursă de linie Wizz Air pe ruta Debrecen-Londra şi, de atunci, două aeronave având baza aici deservesc Aeroportul Internaţional Debrecen.

Pentru a deservi cei 600.000 de pasageri care sunt aşteptaţi pe parcursul acestui an, capacitatea a fost extinsă semnificativ în zona de siguranţă a pasagerilor. Pentru fluidizarea traficului se află în perioadă de probe două porţi noi de control de securitate
iar pentru îmbunătăţirea fluxului au fost montate alte două porţi noi pentru accesul pasagerilor. Va fi mărită capacitatea de parcare, spaţiul bufetului, respectiv al magazinelor, precum şi serviciile de transfer, a specificat primarul.

Potrivit unui anunţ anterior, în 2018, 353.000 de pasageri au apelat la serviciile companiei Wizz Air din aeroportul de la Debrecen.

László Papp a anunţat că pista de beton neutilizată, din apropierea pistei actuale de decolare, va fi demolată iar în locul acesteia va fi construită o pistă nouă cu lăţimea de 45 de metri dotată cu un sistem modern de aterizare.

Directorul executiv al Wizz Air a adăugat că, prin construirea unei noi piste, pe lângă creşterea numărului de zboruri şi de destinaţii, se va permite extinderea cooperării şi în alte domenii. Ca exemplu, József Váradi a menţionat plasarea la Debrecen a
complexului de ateliere pentru întreţinerea şi deservirea aeronavelor, precum şi pregătirea piloţilor şi formării inginerilor de aviaţie.

Redactia

Articole recente

Statul român ar putea plăti despăgubiri de până la 6,7 miliarde de dolari în procesul pentru aurul de la Roșia Montană

Executivul a menţionat că eventualele căi de atac la care ar putea face apel autorităţile române în acest caz se regăsesc în "Convenţia pentru reglementarea diferendelor relative la investiţii între state şi persoane ale altor state, încheiată la Washington la 18 martie 1965, ratificată prin Decretul Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România nr.62/1975".

STUDIU | Elevii români au încredere mai mare în instituţiile europene decât în cele naţionale

Rezultatele raportului european ICCS (International Civic and Citizenship Education Study) ne oferă date extrem de interesante, din perspectiva proiecţiei pentru viitor a ceea ce înseamnă cetăţenia europeană şi aderenţa la valorile de bază ale acesteia.

Psihologia, cel mai nou program de studii de licenţă la UMFST G.E. Palade Târgu Mureş

Admiterea la Psihologie se va realiza pe bază de concurs de dosare, iar criteriile de selecţie sunt stabilite pe baza mediei ponderate dintre media generală a anilor de studii pentru clasele IX-XI (60%) şi media aritmetică la disciplina relevantă (limba şi literatura română) pentru clasele IX-XI (40%).

Al doilea focar de rabie, confirmat la o vulpe în județul Satu Mare

Al doilea focar de rabie a fost confirmat la o vulpe în localitatea Micula Nouă

Mai multe articole de același fel

Miting de amploare la Budapesta împotriva lui Viktor Orbán

Zeci de mii de oameni au protestat vineri la Budapesta, la cel mai mare miting împotriva lui Viktor Orbán de ani de zile, după ce o grațiere într-un caz de abuz sexual de către fostul președinte Katalin Novák a stârnit agitație și a dus la demisia acesteia.  

Preşedinta Ungariei, Katalin Novák, a demisionat

Și fostul ministru ungar al justiţiei, Judit Varga, se retrage din viaţa publică, și renunţă la mandatul său din Parlamentul Ungariei şi la poziţia sa de cap de listă pentru alegerile pentru Parlamentul European.

Amenda usturătoare primită de un șofer român în Ungaria

Şoferul şi proprietarul unei furgonete înmatriculate în România care a circulat pe autostrada M5 din Ungaria cu o suprasarcină care a depăşit două tone au primit o amendă foarte mare