Un copil de 10 ani a fost muşcat de o viperă în localitatea Râu Sadului, din judeţul Sibiu, iar din cauza lipsei serului antiviperin, acesta a primit antidotul la trei ore după momentul în care părinţii l-au dus la Pediatrie. „Singura doză a fost la Alba Iulia”, a spus reprezentantul Spitalului.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Pediatrie din Sibiu, Ioana Mătăcuţă, a declarat că băiatul a fost muşcat de viperă, luni după-amiaza, iar medicii au făcut eforturi pentru a găsi ser antiviperin.

„Copilul s-a prezentat la noi la spital cu muşcătură de viperă. Colegii mei au sunat peste tot în judeţele apropiate, însă doar la Alba Iulia a fost găsită o doză, care i-a fost administrată copilului şi a fost salvat. Băieţelul se poate considera norocos, am înţeles că lipseşte acest ser cam de peste tot. În prezent, starea lui este bună, nu sunt probleme”, a spus dr. Mătăcuţă.

Părinţii copilului le-au spus medicilor că băiatul a fost muşcat de viperă în zona localităţii Râu Sadului, după ce copilul a luat vipera de coadă pentru a o duce de pe drum, în iarbă, fără să ştie că şarpele este veninos.

Potrivit medicului, există informaţii că un lot nou de ser antiviperin va intra în uz săptămâna viitoare.

Medicii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, unde a fost dus iniţial copilul, au precizat că dozele de vaccin antiviperin sunt destul de rare, deoarece, dacă acestea există pe stoc şi nu sunt consumate, ele expiră, astfel că sunt comandate în număr mic şi stocul se reface în funcţie de necesitate.

Sursa: Mediafax
Credit foto: FB


Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.