fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATECopil de 10 ani din Sibiu, muşcat de viperă, a primit doza...

Copil de 10 ani din Sibiu, muşcat de viperă, a primit doza de antiviperin la trei ore după ce a ajuns la Pediatrie

Publicat în

spot_img
spot_img

Un copil de 10 ani a fost muşcat de o viperă în localitatea Râu Sadului, din judeţul Sibiu, iar din cauza lipsei serului antiviperin, acesta a primit antidotul la trei ore după momentul în care părinţii l-au dus la Pediatrie. „Singura doză a fost la Alba Iulia”, a spus reprezentantul Spitalului.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Pediatrie din Sibiu, Ioana Mătăcuţă, a declarat că băiatul a fost muşcat de viperă, luni după-amiaza, iar medicii au făcut eforturi pentru a găsi ser antiviperin.

„Copilul s-a prezentat la noi la spital cu muşcătură de viperă. Colegii mei au sunat peste tot în judeţele apropiate, însă doar la Alba Iulia a fost găsită o doză, care i-a fost administrată copilului şi a fost salvat. Băieţelul se poate considera norocos, am înţeles că lipseşte acest ser cam de peste tot. În prezent, starea lui este bună, nu sunt probleme”, a spus dr. Mătăcuţă.

Părinţii copilului le-au spus medicilor că băiatul a fost muşcat de viperă în zona localităţii Râu Sadului, după ce copilul a luat vipera de coadă pentru a o duce de pe drum, în iarbă, fără să ştie că şarpele este veninos.

Potrivit medicului, există informaţii că un lot nou de ser antiviperin va intra în uz săptămâna viitoare.

Medicii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, unde a fost dus iniţial copilul, au precizat că dozele de vaccin antiviperin sunt destul de rare, deoarece, dacă acestea există pe stoc şi nu sunt consumate, ele expiră, astfel că sunt comandate în număr mic şi stocul se reface în funcţie de necesitate.

Sursa: Mediafax
Credit foto: FB


Redactia

Articole recente

Primul audio ghid al Complexului Muzeal Arad va fi lansat odată cu redeschiderea Pinacotecii

Noul spaţiu extins al Complexului Muzeal Arad, unde sunt expuse lucrări din colecţia de pictură europeană a muzeului (a doua jumătate a secolului al XIX-lea şi început de secol XX), va fi redeschis la 1 martie

Mascații au intrat peste un bărbat din Reşiţa, apoi și-au dat seama că au greșit adresa

Bărbatul spune că l-au luat din somn, i-au speriat copilul și i-au pus pistolul la cap. Apoi au zis că au greşit adresa

1978, producția Teatrului Maghiar din Timișoara, deschide lista nominalizărilor UNITER pentru Cel mai bun spectacol

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara anunță cu bucurie că spectacolul său - „1978”, în regia lui Tomi Janežič, a fost nominalizat la două  premii ale Uniunii Teatrale din România

Guvernul a aprobat Normele de aplicare a legii privind sistemul public de pensii 

Normele fac parte din proiectul amplu asumat de către Guvern de a recalcula toate pensiile din sistemul public în spiritul echităţii, contributivităţii şi stabilităţii în muncă

Mai multe articole de același fel