Consiliul Local Cluj-Napoca a decis, în şedinţa sa de marţi, ca primăria municipiului să cumpere apartamente de pe piaţa liberă, pe care să le transforme în locuinţe sociale.

“Primăria Cluj-Napoca va cumpăra de pe piaţa liberă apartamente cu 1, 2 şi 3 camere, cu destinaţia de locuinţe sociale, având în vedere numărul redus de astfel de locuinţe. Avem un buget pentru acest an între 1-1,5 milioane de euro şi sperăm să putem achiziţiona circa 25 de locuinţe. Anual, la nivelul municipiului se alocă 15 locuinţe sociale, în condiţiile în care numărul de cereri este de 400. Se va constitui o comisie de identificare a necesităţilor de locuinţe sociale şi una de negociere a preţurilor de achiziţie a locuinţelor sociale”, au declarat, în şedinţa CL, reprezentanţi ai primăriei clujene.

Potrivit recensământului din 2011, în Cluj-Napoca existau 130.000 de locuinţe, din care 98% în proprietate privată, restul în proprietate de stat. În 2014, stocul locuinţelor din fondul public era de 1.554, din care 1.368 sunt locuinţe sociale, ocupate toate.

Primarul Emil Boc a spus că în paralel cu achiziţia de locuinţe se vor şi construi imobile cu destinaţia de locuinţe sociale, în prezent fiind în construcţie circa 90 de astfel de locuinţe.

Sursa:Agerpres

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania