Comandat de Partidul Naţional Liberal – Filiala Hunedoara
CUI 21200012

Fundația Michael Schmidt, în parteneriat cu Festivalul Internațional de Teatru Sibiu, organizează concertul Trobairitz at Church, o călătorie prin intermediul muzicii, care va avea loc în 23 iunie, la ora 15.00, în Biserica Fortificată din Criț, județul Brașov.

Concertul Trobairitz at Church a fost conceput ca o călătorie muzicală originală, care refuză constrângerile unui gen anume și care promite să transporte publicul în locuri diferite și în vremuri îndepărtate. Acest lucru nu ar fi fost însă posibil fără un cadru care să favorizeze această incursiune în spațiu și timp: Biserica Evanghelică din Criț.

Biserica a fost de-a lungul timpului  gazdă a numeroase concerte excepționale, de la fado, până la concerte de orgă sau recitaluri susținute de nume importante în domeniul muzicii, totul datorită acusticii sale inconfundabile, așa că alegerea acesteia pentru punerea în scenă a acestui concept muzical original, susținut de trupa The Archive Ravens, a venit firesc.

Membrii trupei The Archive Ravens sunt pasionați atât de crearea unor piese muzicale noi, cât și de conservarea celor existente în diferite culturi și perioade. Astfel, repertoriul acestora va include bucăți muzicale precum o baladă specifică trubadurilor, un cântec de leagăn japonez, o piesă specifică unei formații de fete din anii ’50-’60, o melodie samba sau o piesă de jazz. În ciuda diferențelor de linie melodică, piesele au un lucru în comun și anume tematica mesajelor. Prin intermediul muzicii, trupa de origine americană își propune să atragă atenția asupra grijii acordate naturii sau conștientizării prezentului pentru că Trobairitz surprinde esența diverselor culturi și dezvăluie firele care ne leagă pe toți.

După concert invitații sunt așteptați la un brunch, unde se pot bucura de preparate tradiționale pregătite special pentru a întregi această experiență autentică.

 Biletele pentru concert se achiziționează online pe www.sibfest.ro sau cu rezervare la office@fundația-michael-schmidt.org/ 0742 222 452.

 Accesul la brunch se va face contra cost, cu rezervare în prealabil, la office@fundația-michael-schmidt.org / 0742 222 452.

Fundația Michael Schmidt s-a implicat activ în revitalizarea regiunii săsești din Transilvania, prin diverse proiecte educaționale și culturale, printre care și renovarea orgii din biserica din Criț. Fundația este totodată și unul dintre inițiatorii celui mai mare festival local din zonă, Săptămâna Haferland, care atrage anual peste 5000 de turiști.

Despre Fundația Michael Schmidt

Fundația Michael Schmidt are ca scop principal conservarea patrimoniului cultural săsesc, precum și dezvoltarea de proiecte educaționale pentru promovarea limbii germane în România. Printre proiectele implementate de fundație se numără: festivalul Săptămâna Haferland; bursele Deutsch hat Klasse; materiale didactice pentru clasele cu predare în limba germană; restaurarea orgii bisericii din Criț; finanțarea filmului Orgile din Transilvania, oîntoarcere în timp; editarea volumelor Povestea sașilor din Transilvania spusă chiar de ei și Criț, istoria, poveștile și viața unui sat de sași, în limbile română și germană.

Comandat de Partidul Naţional Liberal – Filiala Hunedoara
CUI 21200012
Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.