fbpx
24.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BRAȘOVSatul săsesc Criț va fi gazda unui concept muzical inedit – Concertul...

Satul săsesc Criț va fi gazda unui concept muzical inedit – Concertul Trobairitz at Church, o călătorie în timp și spațiu

Publicat în

spot_img
spot_img

Fundația Michael Schmidt, în parteneriat cu Festivalul Internațional de Teatru Sibiu, organizează concertul Trobairitz at Church, o călătorie prin intermediul muzicii, care va avea loc în 23 iunie, la ora 15.00, în Biserica Fortificată din Criț, județul Brașov.

Concertul Trobairitz at Church a fost conceput ca o călătorie muzicală originală, care refuză constrângerile unui gen anume și care promite să transporte publicul în locuri diferite și în vremuri îndepărtate. Acest lucru nu ar fi fost însă posibil fără un cadru care să favorizeze această incursiune în spațiu și timp: Biserica Evanghelică din Criț.

Biserica a fost de-a lungul timpului  gazdă a numeroase concerte excepționale, de la fado, până la concerte de orgă sau recitaluri susținute de nume importante în domeniul muzicii, totul datorită acusticii sale inconfundabile, așa că alegerea acesteia pentru punerea în scenă a acestui concept muzical original, susținut de trupa The Archive Ravens, a venit firesc.

Membrii trupei The Archive Ravens sunt pasionați atât de crearea unor piese muzicale noi, cât și de conservarea celor existente în diferite culturi și perioade. Astfel, repertoriul acestora va include bucăți muzicale precum o baladă specifică trubadurilor, un cântec de leagăn japonez, o piesă specifică unei formații de fete din anii ’50-’60, o melodie samba sau o piesă de jazz. În ciuda diferențelor de linie melodică, piesele au un lucru în comun și anume tematica mesajelor. Prin intermediul muzicii, trupa de origine americană își propune să atragă atenția asupra grijii acordate naturii sau conștientizării prezentului pentru că Trobairitz surprinde esența diverselor culturi și dezvăluie firele care ne leagă pe toți.

După concert invitații sunt așteptați la un brunch, unde se pot bucura de preparate tradiționale pregătite special pentru a întregi această experiență autentică.

 Biletele pentru concert se achiziționează online pe www.sibfest.ro sau cu rezervare la office@fundația-michael-schmidt.org/ 0742 222 452.

 Accesul la brunch se va face contra cost, cu rezervare în prealabil, la office@fundația-michael-schmidt.org / 0742 222 452.

Fundația Michael Schmidt s-a implicat activ în revitalizarea regiunii săsești din Transilvania, prin diverse proiecte educaționale și culturale, printre care și renovarea orgii din biserica din Criț. Fundația este totodată și unul dintre inițiatorii celui mai mare festival local din zonă, Săptămâna Haferland, care atrage anual peste 5000 de turiști.

Despre Fundația Michael Schmidt

Fundația Michael Schmidt are ca scop principal conservarea patrimoniului cultural săsesc, precum și dezvoltarea de proiecte educaționale pentru promovarea limbii germane în România. Printre proiectele implementate de fundație se numără: festivalul Săptămâna Haferland; bursele Deutsch hat Klasse; materiale didactice pentru clasele cu predare în limba germană; restaurarea orgii bisericii din Criț; finanțarea filmului Orgile din Transilvania, oîntoarcere în timp; editarea volumelor Povestea sașilor din Transilvania spusă chiar de ei și Criț, istoria, poveștile și viața unui sat de sași, în limbile română și germană.

Articole recente

FORM/ University- o experiență studențească de neuitat

La începutul acestei veri echipa FORM/ din Cluj-Napoca a venit cu o idee minunată...

Primăria Timişoara a câştigat procesul cu proprietarii Ştrandului termal și va primi 7,5 milioane de lei

Primăria Timişoara a câştigat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie un proces cu proprietarii Ştrandului termal de pe malul Canalului Bega, care nu mai plăteau chirie de aproape zece ani

Concert de deschidere a turneului internațional „Carmen Sylva – 180”, la Castelul Peleș din Sinaia

Participarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile

„Crai Nou”, la Sibiu Opera Festival

„Crai Nou” de Ciprian Porumbescu a fost prima operetă românească cultă, a cărei premieră absolută a avut loc pe 27 februarie 1882, în Brașov.

Mai multe articole de același fel