Comandat de Partidul Naţional Liberal – Filiala Hunedoara
CUI 21200012

Transportul public din municipiul Hunedoara va beneficia de aproximativ 20 de milioane de euro pentru modernizare, după semnarea la sediul ADR Vest a două contracte de finanțare prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020.

Proiectele au ca obiectiv eficientizarea transportului public de călători şi îmbunătăţirea condiţiilor pentru utilizarea mijloacelor alternative, nemotorizate, de transport, pentru reducerea deplasărilor cu autoturismul personal și a emisiilor de CO2.

Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara, și Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest

Conform contractelor semnate astăzi de către Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara și Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest, Primăria Hunedoara, va achiziționa și introduce în transport 13 autobuze hibrid tip plug-in și va fi implementa sisteme de e-ticketing și de management al traficului (sistem de supraveghere video CCTV, sistem de management al flotei de transport public, echipamente de semaforizare, sistem de comunicație fibră optică – canalizație electrică, centru de control trafic).

De asemenea, proiectele prevăd amenajarea de piste pentru bicicliști și implementarea unui sistem de bike-sharing, modernizarea trotuarelor pe traseele cuprinse în proiect, cu amplasarea de sisteme de siguranță care să împiedice accesul auto pe spațiile pietonale și alte lucrări de infrastructură (carosabil, stații de autobuz/ bike-sharing, spații verzi, construcție autobază etc.).

Ținta este dezvoltarea mobilității urbane bazate pe mersul pe jos, utilizarea bicicletei ca mijloc de deplasare și un transport public de înaltă calitate și eficiență.

Primul proiect este intitulat „Modernizarea transportului în Municipiul Hunedoara, prin investiții în transportul public ecologic – Coridorul Central” și are o valoare totală de 45.740.363,48 lei, din care 43.662.913,01 lei reprezintă finanțare nerambursabilă. Durata de implementare este de 42 de luni.

Cel de-al doilea proiect este intitulat „Modernizarea transportului în Municipiul Hunedoara, prin investiții în transportul public ecologic – Coridorul de Est” și are o valoare totală de 45.630.543,63 lei, din care 40,792,504.12 lei finanțare nerambursabilă. Perioada de implementare este de 39 de luni.

Traseele pe care sunt prevăzute intervenții sunt: Coridorul Central Bd. Dacia, Str. 22 Decembrie, Aurel Vlaicu, Avram Iancu, Bicaz, Bucegi, Ion Creangă, Mihai Viteazu, Mureșului, Revoluției, Rotarilor (construcție autobază), Victoriei, Corvin și Decebal; Coridorul de EstStr. Buituri, Eroilor și Mureșului, Aleea Ciprian Porumbescu, Aleea Izvor (Scara „Izvor 3”), Bd. 1848, Str. Al. Vlahuță, Pictor Ștefan Luchian, Trandafirilor, Victoriei, Viorele, Bd. Mihai Viteazu, Str. Avram Iancu, Bd. Dacia, Str. Pinilor și Gheorghe Lazăr.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania