fbpx
16.7 C
Cluj-Napoca
AcasăJUSTIȚIEAvocatul Piperea a inițiat o petiție online pentru a da greutate inițiativei...

Avocatul Piperea a inițiat o petiție online pentru a da greutate inițiativei legislative anti-cămătărie

Publicat în

spot_img
spot_img
Gheorghe Piperea

Avocatul Gheorghe Piperea, cunoscut pentru inițiativele sale de sprijinire a consumatorilor români, se ia la trântă cu IFN-urile care creditează foarte ușor, dar care cer apoi dobânzi foarte mari pentru banii împrumutați.

Legea împotriva cămătăriei și a celorlate forme de abuz de putere economică, lege care privește mai mult de 7 milioane de debitori la banci, IFN-uri și colectori de creanțe, a fost depusă la Parlament, însă șansele ca ea să intre în circuitul de adoptare depind foarte mult de implicarea societății civile. De aceea, avocatul Piperea a inițiat o petiție online care are ca sacop să adune un număr semnificativ de semnături, astfel încât să existe o presiune publică asupra factorului politic, pentru a se adopta în final această lege.

”Cred ca a venit momentul adevărului în privința luptei pe care o duc din 2010 încoace. E o luptă pentru un mare numar de persoane, conștiente sau nu de abuzurile cărora le sunt supuse, și nicidecum pentru noi. Eu nu am credite la bănci și nici nu sunt neacoperit natural la riscul valutar. Doar că văd lucrurile rele din jurul meu și nu pot să tac”,a spus Gheorghe Piperea.

Avocatul susține că în situația în care s-ar aduna 500.000 de semnaturi pentru adoptarea acestei inițiative legislative, ar fi un indicator că oamenii vor aceastaă lege și sunt interesați de viitorul lor. In plus, ar fi o platformă pentru o inițiativă cetățeneasca de modificare a legislației, obligatorie pentru autorități.  Dacă, in schimb, se vor aduna doar 5-6000 de semnături, ar fi o probă clara a inutilității acestei legi și a inadecvării acestei lupte.

Gheorghe Piperea spune că în lipsa unei astfel de legi, societatea în ansamblul său, dar și consumatorii și, indirect, creditorii pierd bani, resurse și șansa realocarii acestora pentru scopuri legitime și raționale, în favoarea câștigului momentan și extraordinar al unui numar limitat de entități care practică dobanzi excesive. Dobanzile excesive pot afecta neutralitatea banilor și pot determina o distribuție injustă a averilor.

Petiția online poate fi semnată aici: https://www.petitieonline.com/legea_anti-cmtri

Articole recente

Geoparcul Țara Hațegului a fost revalidat ca sit UNESCO

Geoparcul Țara Hațegului, administrat de Universitatea din București, revalidat ca sit UNESCO

Antal Árpád cere ajutorul Ursulei Von Der Leyen în problema urșilor din țara noastră

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe a declarat că se va adresa Președintei Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, pentru a extinde şi la urşii bruni proiectul său de revizuire în cazul lupilor.

ANM: Temperaturile vor rămâne mai ridicate decât ar fi normal, până spre finalul lunii octombrie

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal în toată ţara.

CFR anunță condiţii speciale de circulaţie între staţiile Simeria – Arad, în perioada 22 – 28 septembrie 2023

O măsură necesară pentru menţinerea continuităţii traficului feroviar de călători în perioada lucrărilor feroviare aflate în execuţie în staţia CF Ilteu.

Mai multe articole de același fel